Bauturile racoaritoare cu lapte se prepara din ingrediente tinute in prealabil la rece. Laptele trebuie fiert inainte si apoi racit. Daca folositi lapte nefiert atunci riscati sa se taie amestecul si nu veti mai avea o bautura aspectuoasa.

De asemenea, este bine sa folositi gheata sfaramata pentru retetele de genul acesta. Puteti sfarama gheata oricand punand-o intr-un prosop de bucatarie si cu un fragezitor de carne zdrobiti gheata.

Aceste bauturi pot fi servite cu sucuri de legume proaspat stoase, cu miere, cu frisca, chiar si cu alcool. Tine doar de imaginatie si de gusturi !

In acest articol veti gasi una din retetele noastre preferate, este vorba de o bautura racoritoare cu lapte, cafea si gheata. Speram sa va placa si voua!

 

Ingrediente pentru o bautura:

  • 1 expresso scurt
  • 150 ml de lapte
  • 1 pahar tinut la rece
  • 1 seminta de cardamon  proaspat macinata (ca si regula: se folosesc 3 seminte de cardamon la 500 ml de amestec – lapte+cafea)
  • 4 cuburi de gheata pisata

Mod de preparare:

Pasul 1 –  Este bine sa punem paharul la frigider si sa il lasam la rece timp de 1 ora inainte de a prepara bautura.

Pasul 2 – Se prepara cafea ( trebuie sa fie o cafea concentarata, de aceea e bine sa folositi un expresso scurt sau o cafea la ibric – in care puteti pune mai multa cafea si apoi o strecurati cu o sita mica) si o lasam sa se raceasca.

Pasul 3 – Dupa ce s-a racit cafeaua, adaugam laptele (fiert si el si racit in prealabil) si turnam intregul amestec in paharul rece.

Pasul 4 – Punem cuburile de gheata sfaramate in pahar, iar deasupra presaram cu putin cardamon proaspat macinat. Si servim !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes