Toata lumea stie cum se face o cana cu cafea fierbinte. Dar cum ramane cu cafeaua rece, servita cu lapte din belsug, de culoarea caramelului datorita zaharului brun?!

Cu siguranta vi s-a intamplat si voua (cum ni s-a intamplat si noua de atatea ori) sa va mai ramana cafea. Si atunci ce sa faci cu ea?! Sa o reincalzesti, parca nu mai are acelasi gust …. Sa o arunci, parca e pacat… Asa ca oi ne-am gandit la o modalitate de a nu risipi cafeaua ramasa si va veti da seama ca este o idee extrem de simplu de pus in practica. Asa se face ca am ajuns sa o congelam…. stim, poate ca nu suna atat de bine, insa este atat de buna in combinatie cu laptele rece si cu dulceata zaharului brun ! Si cu siguranta este mult mai buna cu cuburile acestea de cafea decat cu cuburi de gheata.

cafea congelata cuburi

Nu o mai lungim si va spunem cum se procedeaza : mai intai se prepara cafeaua ca de obicei (fie ca o faceti la ibric sau la filtru) si se lasa sa se raceasca. Daca folositi cafea facuta la filtru nu mai este nevoie sa o strecurati. Insa, daca folositi cafeaua facuta la ibric, trebuie strecurata. Cea mai buna metoda este de a folosi un filtru de hartie pentru a scapa de tot zatul ramas. Apoi, se toarna cafeaua strecurata intr-o forma de cuburi de gheata. Poate sa fie o forma de plastic sau de silicon, oricare dintre cele doua este buna. Dupa care se lasa la congelator cateva ore pana ingheata. Se pastreaza bine chiar si timp de 1 saptamana !

De regula, din circa 200 ml. de cafea ies 20-30 de cuburi cu cafea, depinde de forma folosita.

cuburi de cafea

Pentru o bautura (un pahar de 200 ml.) va mai trebuie 1-2 lingurite de zahar brun, pentru a indulci bautura, dar in acelasi timp va capata si acea culoare a caramelului. Si apoi, se umple paharul pana la jumatate cu lapte rece, iar pana sus se umple cu cuburi de cafea congelata.

Si este gata de savurat !

cuburi congelate de cafea

Speram sa va placa si voua, iar daca aveti intrebari stiti unde sa ne gasiti !!!

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes