Bauturile racoritoare cu ceai sunt invioratoare si energizate. Pentru prepararea lor puteti folosi chiar si plante proaspete  ca : salvia, busuiocul sau rozmarinul, care dau un gust si o aroma deosebita preparatului.

Ceaiul acesta se mai numeste si ceai glacee tocmai pentru ca se foloseste si gheata la prepararea lui. Este o reteta chiar usor de preparat, dar cu un gust aparte si care poate servi ca inlocuitor pentru cafeaua de dimineata.

Ingredientele pentru o bautura:

  • 1 lingurita de ceai negru sau un plic de ceai negru
  • 200 ml. de apa
  • 1-2 lingurite de zahar ( dupa preferinte)
  • 4-5 cuburi de gheata sfaramata
  • 1 felie de lamaie
  • 1 felie de portocala
  • 1 felie de limeta

Mod de preparare:

Pasul 1 – Fierbem apa intr-un ibric, iar cand aceasta incepe sa clocoteasca punem lingurita de ceai negru (sau plicul de ceai) intr-un ceainic si turnam apa peste el, dupa care acoperim vasul cu capacul lui si lasam la infuzat timp de 4-5 minute.

Pasul 2 – Turnam ceaiul strecurat intr-o cana in care am pus cuburile de gheata, zaharul si feliile de portocala, lamaie si limeta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes