Mazagranul este o  bautura racoritoare preparata din cafea neagra foarte concentrata, facuta cu multa gheata si ornata cu frisca.

Este o reteta asemanatoare cu cea a caffe frappe-ului  doar ca nu are lapte la baza!

Ingrediente pentru o bautura:

  • 1 cafea mare si contrantrata
  • 8-9 cuburi de gheata sfaramata
  • 1-2 lingurite de zahar (in functie de preferinte)
  • 1 pahar inalt tinut la frigider
  • OPTIONAL: frisca pentru ornat

Mod de preparare:

Pasul 1 – Preparam cafeaua intr-un ibric adaugand si zaharul. Cand am stins focul la cafea, acoperim vasul si il lasam sa se raceasca.

Pasul 2 – Strecuram cafeaua si o tinem la frigider pana in momentul in care vrem sa o servim.

Pasul 3 – Umplem paharul racit cu gheata sfaramata, astfel incat trei sferturi sa fie plin numai cu gheata.

Pasul 4 – Turnam cafeaua tinuta la frigider in paharul cu gheata iar deasupra ornam cu frisca (optional) si servim. Mazagranul se bea cu paiul !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes