Va propunem si aceasta reteta clasica de biscuiti clasici americani cu ovaz si stafide.

Ingrediente:

  • 100 gr. de stafide
  • 200 gr. de ovaz integral
  • 200 gr. de unt nesarat la temperatura camerei
  • 200 gr. de faina
  • 2 oua mari la temperatura camerei ( sau 3 oua mici)
  • 100 gr. de zahar fin/pudra
  • 100 gr. de zahar brun
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare ( daca folositi unt sarat nu mai aveti nevoie de sare)

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade C.
  2. Puneti niste hartie de copt in tavile in care veti coace biscuitii.
  3. Bateti la mixer  untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul fin/pudra si apoi adaugati si zaharul brun si mixati pana se topeste zaharul.
  4. Adaugati, pe rand, ouale avand grija sa puneti cate 1 ou la 30-40 de secunde pentru a avea timp sa se amestesce cu compozitia de unt.
  5. Adaugam si jumatate din cantitatea de faina si mixam. Apoi renuntam la mixer si cu o lingura de lemn/o spatula incorporam restul de faina.
  6. Punem mai intai ovazul si amestecam, apoi adaugam in compozitie si stafidele si amestecam.
  7. Cu o lingura ( daca vreti biscuitii mai mari ) sau cu o lingurita (daca ii vreti mai mici) formam niste bile mici si le punem in tava de copt.Atentie : In cazul in care formati biscuitii cu lingura o sa aveti in jur de 30 de biscuiti. Iardaca alegeti varianta cu biscuitii mai mici si ii formati cu o lingurita atunci veti avea in jur de 50-60 de biscuiti.Eu am ales, dupa cum se poate vedea si din imagini, varianta cu lingura ( deoarece am vrut biscuitii clasici americani)!
  8. O sa va iasa cam 2 tavi asa ca puneti o tava la copt pentru 10-12 minute si intre timp formatii biscuitii pentru a umple cealalta tava. Dupa aceste 10-12 minute de coacere scoateti tava din cuptor si lasati-o deoparte inca 10 minute sa se raceasca biscuitii.

La final, biscuitii arata asa:

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes