Daca vreti sa incercati o reteta de ciorbita usoara si foarte foarte gustoasa avand in vedere ca este acrita doar cu o lamaie, va propunem aceata reteta de ciorba de pui a la grec.

Desi seamana foarte mult la aspect cu celebra ciorba de burta gustul este cu totul deosebit. Este o reteta simpla (deoarece am preparat-o pentru prima data), ieftina (mi-a iesit destula ciorbita dintr-un kg. de pui  si restul ingredientelor – daca vreti puteti injumatati cantitatile si veti avea cam 5-6 portii) si gustoasa !

Ingrediente:

  • 1 kg de pui ( 1 piept de pui si 5-6 pulpe dezosate)
  • 4 morcovi mici
  • 1 ceapa medie
  • 1 telina mare
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml. de smantana
  • 150 ml. de lapte
  • 0 cescuta de orez
  • 4 litri de apa rece
  • jumatate de legatura de marar
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • zeama de la o lamaie
  • 2-3 lingurite de sare
  • 1 cub de pui concentrat Knorr
  • piper macinat negru
  • cateva boabe de piper negru

Mod de preparare:

  1. Spalam carnea de pui, tocam zarzavaturile ( telina si ceapa). Radem morcovul pe o razatoare mare. Si separam 3 galbenusuri de  albusuri.
  2. Batem galbenusurile cu telul, adaugam laptele si smantana, incorporam totul si lasam la frigider pana fierbe carnea.
  3.  Punem carnea la fiert in cei 4 litri de apa cu o lingurita de sare silasam sa fiarba timp de 15-20 de minute., Intre timp spumam cam de 2-3 ori.
  4.  Dupa ce au trecut cele 15 minute, putem adauga telina si ceapa tocate marunt si cubul de pui concentrat. Lasam sa mai fiarba timp de 35-40 de minute.
  5.  Dupa ce au trecut si cele 40 de minute, strecuram ciorba ( pastram doar zeama si carnea ).
  6. Scoatem carnea din ciorba, si o taiem fasii cu un cutit. Punem morcovii la calit cu 6 linguri de ulei vegetal. Adaugam si carnea maruntita. Puneti jumatate de lingurita de sare si o lingurita de piper si caliti timp de 1-2 minute.
  7.  In castronul in care am batut galbenusurile, incepem sa punem treptat ( cate un polonic o data) zeama de la ciorba. Punem cam 3-4 polonice (faceti asta pentru a aduce oul la temperatura ciorbei fara a-l gati si sa avem supriza ca s-a “branzit”), apoi turnati amestecul de galbenusuri, lapte, smantana si 3-4 polonice de zeama de ciorba in restul de zeama. Amestecati cu un tel.
  8. Puneti apoi intreaga zeama rezultata peste morcovii si carnea calite si lasam sa mai fiarba timp de 15 minute la foc mic. Tot acum puneti si zeama de la o lamaie ( mie una imi place ciorba mai acra asa ca faceti in felul urmator: stoarceti mai intai de lamaie si puneti-o in ciorba si amestecati putin dupa care gustati sa vedeti daca este pe placut vostru. Daca o vreti mai acra puneti si zeama de la a doua jumatate de lamaie).
  9. Puneti orezul in ciorba sa fiarba ( sau il puteti fierbe separat si sa il adaugati la sfarsit ).
  10. Asezonati cu sare si boabele de piper negru si lasati sa fiarba in continuare.
  11. Tocati apoi patrunjelul si mararul si lasati-le deoparte pana cand stingem focul la ciorba. Chiar daca mararul nu se pune de obicei in ciorbite, nu va speriati, veti vedea ca ii da ciorbei de pui a la grec un gust deosebit!


Serviti ciorba cat e fierbinte !!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Comment

  1. 8-28-2013

    Datorita acestor retete oricine poate gati. Sunt foarte incantata de toate retetele. Le voi incerca. Felicitari Luciei si lui Cristi. Si sa n-o uitam si pe cea mica.Bafta in tot ceea ce doriti sa realizati.

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes