Hreanul ras si conservat in otet poate fi folosit in foarte multe retete de sosuri, numai bune pentru iarna.

Ingredientele pentru 2 borcane:

  • 4 -5 bucati de hrean  (depinde daca bucatile sunt mari sau mai mici)
  • 300 ml. de apa
  • 100 ml. de otet
  • 2 borcane de 320 de grame

Mod de preparare:

Pasul 1 - Dam hreanul pe o razatoare mica.

Pregatiti-va pentru niste sesiuni de plans! Hreanul asta cand ildam pe razatoare e mai ceva ca tocatul unei cepe!

Pasul 2 - Intr-o cratita mica punem apa la fiert. O lasam sa de in clocot, iar apoi punem si otetul. Asta ca sa nu miroasa toata bucataria numai a otet. Mai lasati sa de in cateva clocote si opriti focul.

Pasul 3 - Umpleti borcanel cu hreanul ras si turnati apa fiarta cu otet. Puneti capacele, infiletati bine si terilizati borcanele in aceeasi oala in care a fiert apa. Umpleti oala cu apa pana aproape de gura borcanului si lasati 10 minute la foc mediu.

 

Apoi le puteti depozita in camara !

 

pixel Hrean ras la borcan

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes