O reteta italieneasca foarte asemanatoare cu pesmetul nostru este aceasta reteta. Este des folosita in bucataria italiana datorita combinatiei reusite de condimente. Pana cand o incercati si voi, pot sa va asigur ca miroase foarte bine si are si un gust deosebit.

Iata si ce contine mai exact:

  • o paine
  • 200 gr de parmezan ras
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura de oregano
  • o lingura de busuioc
  • o lingura de cimbru
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc proaspat
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare:

  1. Painea o taiati ca pentru crutoane ( adica o taiati felii, apoi cuburi si presarati sare si ulei de masline si amestecati bine), o dati la cuptor timp de 20 de minute la temperatura mica, apoi inca 5 minute la temperatura mare. O scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
  2. Cand s-au racit crutoanele, le maruntiti la robotul de bucatarie, adaugati ierburile de mai sus, usturoiul pisat si parmezanul. Tocati marunt busuiocul proaspat si patrunjelul si le adaugati in “pesmet”. Cu o lingura amestecati toate ingredientele, dupa care puneti “pesmetul” intr-un borcan care sa fie inchis ermetic. Se pastreaza in frigider timp de 3-4 zile.

Avand in vedere faptul ca trebuie “consumat” cat mai repede, uitati aici si alte retete cu care au acest ingredient in compozitie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes