Sunt foarte multe retete de pizza, dar noi adoram aceasta reteta deoarece obtinem mereu un blat perfect: dulce, pufos si usor crocant datorita malaiului ! In ceea ce priveste ingredientele, acestea sunt pentru o pizza Romana, dar puteti improviza.

Asta imi place cand pregatesc pizza acasa, ca pot folosi ingredientele pe care le am la indemana. Daca nu am mozzarela pot folosi foarte usor si un cascaval mai moale.

Nu uitati ca ingredientele de mai jos sunt pentru o pizza cu blat pufos. Am sa ma gandesc si la o reteta de pizza cu blat subtire; daca este cineva interesat trebuie doar sa imi spuneti.

Pizza Romana Aluat de Pizza

Ingrediente pentru o pizza:

ALUATUL DE PIZZA:

  • 350 de gr. de faina alba
  • 250 ml. de apa calda
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • o lingurita de zahar cu varf
  • 1-2 linguri de malai

Mod de preparare:

Pasul 1 -Pregatim o maia din cubul de drojdie, apa calda si zahar. Pentru a face asta luam un castronel si punem apa calduta, apoi dizolvam zaharul, de abea dupa aceea punem si drojdia. Omogenizam cu o furculita. Lasam acest amestec deoparte timp de 10-15 minute pana se activeaza drojdia.

Pasul 2 - Separat, intr-un vas inalt amestecam cu o furculita faina cu sarea.

Pasul 3 - Punem maiaua in mijlocul vasului cu faina si incepem sa incorporam cu aceea furculita treptat faina. Apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat fraged.  Ungem vasul cu o lingura de ulei vegetal si punem aluatul de pizza inauntru acoperind vasul cu folie alimentara. Lasam aluatul cel putin 30 de minute sa creasca (eu il tin pe aragaz) cat timp preincalzesc cuptorul. Isi va dubla volumul.

Malaiul il vom folosi cand coacem aluatul pentru a obtine o textura crocanta!

PIZZA ROMANA:

  • 5-6 masline fara samburi
  • 2 felii de kaizer
  • 1/2 suc de rosii
  • 100 gr. de mozzarela
  • 1 ciuperca mare proaspata  (sau 2 mai mici)
  • 5-6 felii de salam peperonni
  • condimente uscate: busuioc, oregano, praf de usturoi
  • sare si piper

Mod de preparare:

Pasul 1 - Preparam sosul de pizza:  la robotul de bucatarie amestecam sucul de rosii cu 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper, 1/2 lingurita de oregano, 1/2 ;lingurita de praf de usturoi.

Pasul 2 - Cu un facalet intindem aluatul si il asezam in tava tapetata cu malai.Punem 2 linguri de sos de rosii peste aluat. Il intindem pe aproape toata suprafata aluatului (cu exceptia marginilor).

Pasul 3 – Punem feliile de kaiser taiate fasii subtiri, apoi salamul peperonni, ciupercile, maslinele taiate rondele si la final punem mozzarela taiata bucati. Condimentam cu sare, piper, bucuioc si oregano si dam la cuptorul incins timp de 10-15 minute pana se topeste mozarella si se rumeneste aluatul pe margini.

Scoatem pizza din cuptor, punem restul de sos ramas intr-un castronel si servim  cat inca mai e calda!

pixel Aluat de Pizza

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes