Iata o reteta interesanta. Spun asta deoarece are la baza cele mai simple ingrediente:

  • 500 gr. de cartofi
  • 120 gr. de faina
  • 2 oua
  • 50 gr. de pesmet ( in loc de pesmetul obisnuit – cel din comert – puteti folosi pesmetul italienesc dupa reteta de aici)
  • 30 ml de ulei ( pe care il vom folosi la pesmet)
  • sare ( dupa gust)

Modul de preparare:

  1. Mai intai spalam cartofii deoarece ii vom fierbe in coaja. Dupa care ii lasam sa se raceasca, ii curatam, si ii dam prin masina de tocat ( este aceeasi tehnica ca la galustele cu prune – reteta pe care nu am apucat inca sa o pun pe blog, dar urmeaza cat de curand).
  2. Cernem faina pentru a evita formarea cocoloaselor.
  3. Amestecam pasta de cartofi cu ouale (le adaugam treptat), apoi adaugam faina cernuta si sarea. Si omogenizam intreaga compozitie.
  4. Acum va trebui sa formam bastonasele care trebuie sa aibe cam 4 cm lungime. Le punem la fiert in apa clocotita cu sare.
  5. Intre timp, punem intr-o tigaie uleiul la incins si aduagam pesmetul italienesc ( o sa vedeti ca miroase nemaipomenit datorita ingredienteleor din pesmetul facut in casa). Luam pesmetul de pe foc si dam bastonasele de cartofi fierte prin acest amestec. Se servesc calde !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes