Prepararea acestor biscuiti italienesti presupune coacerea lor in doua etape (prima data sub forma de batoane si a doua oara sub forma de felii). In felul acesta vor capata o consistenta uscata si crocanta.

Pana de curand, incercasem doar varianta de biscotti cu cafea, dar reteta initiala se poate adapta foarte usor la orice ingredient. Asa au “aparut”  Biscotti cu cacao si fructe confiate.

Ingredientele pentru 30 de bucati:

  • 3 oua
  • 200 gr. de zahar tos (1 cana)
  • 200 gr. de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • 60 gr. de nuca
  • 100 gr. de fructe confiate

Mod de preparare:

Pasul 1 – Bateti ouale si zaharul cu mixerul pana cand se topeste zaharul (3-4 minute).

Pasul 2 – Adaugati esenta de rom si mixati cateva secunde.

Pasul 3 – Apoi macinati nuca si lasati-o deoparte pana la pasul 5.

Pasul 4 – Separat, intr-un vas amestecati cu o lingura faina, cacaoa si praful de copt. Puneti jumatate din cantitatea de ingrediente uscate peste amestecul de oua si mixati pana se incorporeaza. Cealalta jumatate de ingrediente uscate o folositi mai tarziu.

Pasul 5 – Adaugati nuca macinata, mixati pana se incorporeaza (cateva secunde) la viteza mica, apoi incorporati si fructele confiate.

Pasul 6 – Renuntati la mixer si cu o spatula de cauciuc incorporati restul de ingrediente uscate.

Pasul 7 – Turnati jumatate din aluatul rezultat pe o planseta (suprafata presarata cu faina) si impaturiti aluatul astfel incat sa incorporati faina atat cat sa nu mai fie lipicios aluatul si sa-l puteti transfera in tava tapetata cu hartie de copt. Pentru a face asta, impaturiti aluatul sub forma unei bile si puneti-o in tava. Dupa ce ati pus aluatul in tava, presati-l cu mainile infainate astfel incat sa aibe forma ca in poza de mai jos. Rulati la fel si cealalta cantitate de aluat, puneti-o in tava si presati-o cu palmele.

            

Pasul 8 – Dati drumul la cuptor si lasati-l sa se incalzeasca timp de 5 minute la o temperatura mica. Dati apoi tava la cuptor pentru 20 de minute si coaceti la aceeasi temperatura. Aceasta va fi prima etapa de coacere a biscuitilor.

Pasul 9 – Scoateti tava din cuptor fara a stinge focul. Feliati pe diagonala fiecare aluat de biscotti ca in poza de mai jos:

Pasul 10 – Puneti feliile taiate inapoi in tava si mai coaceti timp de 10 minute la aceeasi temperatura ( foc mic). Coaceti cate 5 minute pe fiecare parte.

 Dupa ce le-ati copt scoateti biscuitii pe un platou si serviti!

Se pastreaza si timp de 1-2 saptamani daca le tineti intr-o cutie inchisa ermetic.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes