Reteta de biscotti este una de origine italiana, biscuitii fiind de fapt copti de doua ori (prima data sub forma de batoane si a doua oara sub forma de felii), pentru a capata acea consistenta uscata si crocanta, ceea ce ii face perfecti pentru a fi serviti alaturi de o ceasca de ceai sau cafea. Indiferent ca e dimineata, pranza sau seara, cu siguranta veti savura acesti “biscotti” italienesti !

Sunt chiar simplu de preparat si puteti adapta aceasta reteta in functie de preferinte (o sa urmeze si alte retete de biscotti) si chiar folosi diverse ingrediente. Eu am ales pentru reteta de astazi niste ingrediente comune: nuci, alune si stafide.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 200 gr. de zahar brun
  • 70 gr. de zahar fin
  • 100 gr. faina (poate chiar 150-200 depinde acum si de ouale pe care le folositi, asa ca aceasta reteta nu este una pe care sa o respectati cu “sfintenie”; asadar, ajustati aceasta cantitate de faina in momentul in care rulati aluatul de biscotii, pana atunci puneti numai 100 gr. de faina cand mixati)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de praf de copt (sau 1/2 plic de praf de copt)
  • 1 fiola de esenta de vanilie
  • 1 lingura de esenta de cafea
  • 1 expresso scurt rece
  • 50 gr. de arahide
  • 50 gr. de stafide
  • 50 gr. de nuca macinata

Mod de preparare:

  1. Dati drumul la cuptor la temperatura minima si puneti nucile si alunele intr-o tava de copt si datile la cuptor timp de 15 minute.
  2. Faceti apoi un expresso pentru a avea timp sa se raceasca complet.
  3. Mixati ouale cu zaharul fin si zaharul brun pana cand isi dubleaza volumul ouale sau pana se topeste zaharul in totalitate.
  4. Adaugati apoi esenta de vanilie si cea de cafea si mai mixati cateva secunde.
  5. Adaugati si ceasca de cafea si mixati inca 20 de secunde pana se incorporeaza si aceasta.
  6. Cerneti faina cu praful de copt si sare si puneti jumatate din cantitatea de faina peste oua si mixati 1 minute la viteza mare.
  7. Puneti nuca si alunele intr-un robot si macinati-le putin ( nu foarte mult) trebuie sa va ramana totusi niste bucati mai mari de nuca si alune.
  8. Adaugati mixul de alune si nuci in aluat impreuna cu stafidele si incorporati cu o spatula de plastic  (deci renuntam la mixer). Moment in care adaugam si restul de faina incorporand usor cu miscari circulare de sus in jos.
  9. Presaram  niste faina pe o suprafata de lucru si punem jumatate din cantitatea de aluat ca in imaginea de mai jos.
  10. Acum va trebui sa mai adaugati o lingura – doua de faina pentru a putea modela aluatul. Prima oara va trebui sa rulati aluatul cu mainile ca si cum ati avea un facalet in mana ( cam asta ar fi forma pe care trebuie sa o aveti). Apoi puneti aluatul intr-o tava cu hartie de copt si presati incet cu mainele infainate ca sa ii dati forma ca in imaginile urmatoare:
  11. Dati tava la copt timp de 20 de minute ( cuptorul va fi preincalzit de cand am copt nucile si alunele). dupa ce au trecut cele 20 de minutele, scoatem tava din cuptor si lasam rulourile de biscotti in tava timp de 10 minute sa se mai raceasca putin.
  12. Apoi feliem rulourile pe diagonala.
  13. II punem in acceasi tava cu hartie de copt asezati ca in poza de mai jos:
  14. Si ii mai coacem timp de 7 minute pe fiecare parte ( inca 14 minute de coacere in total), iar la final veti avea niste biscuiti crocanti si dulci !!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Biscotti cu cacao - [...] de curand, incercasem doar varianta de biscotti cu cafea, dar reteta initiala se poate adapta foarte usor la orice …

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes