Aceasta este si faimoasa reteta americana de biscuiti cu fulgi de ciocolata (chocolate chip cookies). Este o reteta ideala pentru copii si nu numai, merge servita alaturi de un pahar cu lapte (pentru cei mici) sau o ceasca de cafea.

Va recomand sa folositi toate ingredientele la temperatura camerei.

Ingrediente – biscuiti cu ciocolata:

  • 120 gr. de unt nesarat la temperatura camerei
  • 180 gr. de zahar brun
  • 2 linguri de lapte
  • o fiola de esenta de vanilie
  • 1 ou la temperatura camerei
  • 150 – 200 gr. de faina
  • jumatate de  lingurita de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu + 1 lingurita de praf de copt
  • 240 gr. de fulgi de ciocolata
  • 150 gr. de nuca maruntita (optional)

Mod de preparare – Biscuiti cu fulgi de ciocolata:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
  2. Taiati untul in cuburi mai mari si puneti-l intr-un castron pentru mixer. Reteta spune sa folositi mixerul pentru a prepara aluatul din unt, zahar brun, lapte si vanilie. Insa puteti sa folositi si o lingura speciala pentru amestecat (o sa-i gasiti poza cat de curand in sectiunea Echipamente bucatarie). Amestecati bine pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi adaugati si oul.
  3. Acum puneti ingredientele uscate ( faina, sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt) si mixati pana se incorporeaza. Daca vi se pare ca aveti un aluat prea moale mai puteti pune inca 2-3 linguri de faina cernuta. Adaugati, de asemenea fulgii de ciocolata si nuca (optional).
  4. Este indicat sa folositi o tava cat mai mare pentru a face o singura serie de biscuiti, insa puteti sa folositi si doua tavi. Tapetati tava/tavile cu hartie pentru copt.
  5. Apoi, cu o lingura luati din compozitia acestei retete si formati cu mana o bila. Nu aplatizati biscuitii deoarece nu vor mai creste, ci din contra se vor intinde in tava. Aveti grija sa puneti fiecare biscuite la o distanta de 3 cm (pentru ca vor mai creste putin si nu vreti sa se lipeasca intre ei).
  6. Dati la cuptor timp de 8-10 minute daca vreti niste biscuiti mai moi si 11-13 minute pentru niste biscuiti mai crocanti.
  7. Dupa ce ati scos biscuitii din cuptor va trebui sa lasati biscuitii circa 2 minute sa se raceasca. Apoi ii puteti pune pe un platou!

Daca nu folositi si nuca macinata, atunci mai adaugati inca 100 gr. de fulgi de ciocolata !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Comentarii

  1. 8-20-2012

    cati biscutiti ies din aceasta reteta?

    • 8-21-2012

      Ma bucur ca ai pus aceasta intrebare deoarece intradevar uitasem sa specific cati biscuiti ies din aceasta reteta. Reteta era initial pentru 60 de biscuiti (dar cum mi s-a parut a fi prea mult) am adaptat-o pentru 40 de biscuiti (vei avea cam 2 tavi). Depinde acum si cat de mari vrei sa faci biscuitii ;pentru ca ii poti dimensiona cu o lingura sau poti sa pui 2 linguri de compozitie pentru un biscuite si atunci vei avea can 20 de biscuiti dar mult mai mari. Sper ca ti-am raspuns la intrebare si daca mai ai si alte intrebari, stii unde ne gasesti!

      • 10-11-2012

        am facut reteta in seara aceasta. super gust!!! am adaugat migdale si alune dar si ciocolata alba taiata bucatele. oare de aceea mi s-au luuuuungit in tava si s-au cam ars pe margini? am pus exact restul ingredientelor…sa pun ceva mai multa faina data viitoare? s-au lasat de tot, fleasca….nu au crescut ca cei din poza…

        • 10-21-2012

          Buna,
          Incearca sa mai pui 2-3 linguri de faina in compozitie si pune, de asemenea numai ciocolata taiata bucati mai mici cu cutitul. Daca vrei, poti coace biscuitii la o temperatura mica (gen 160 Grade C), dar pentru o perioada mai lunga, timp de 15 minute. Oricum biscuitii trebuie sa se rumeneasca doar pe margini (dar nu sa fie arsi, ci suficient cat sa prinda o culoare aurie), o sa vezi ca daca nu se rumenesc pe marginie, vor fi mai moi si nu vor avea acea textura crocanta.
          Sper sa iti iasa de aceasta data!

          • 10-23-2012

            merci mult :)

  2. 10-2-2012

    buna,nu ai precizat la cate grade trebuie sa fie cuptorul!

    • 10-7-2012

      Buna Alina,
      Cuptorul trebuie sa fie preincalzit (cand te apuci de facut compozitia pentru biscuiti dai cuptorul la o temperatura de 180 de Grade Celsius) si nu ii mai modifici temperatura ! Practic asta este temperatura la care trebuie sa coci biscuitii.

  3. 12-21-2012

    buna , este o reteta supert , am facut si eu dart nau iesit asa ca in poza .. aveti vreu sfat sau un mic truc ?

  4. 12-21-2012

    imi cer skz de greseli ….

  5. 4-6-2013

    mersi mult pentru reteta…am facut si eu, sau primit foarte gustosi

  6. 4-17-2013

    ceau pot cumva sa inlocuiesc fulgii de ciocolata cu ciocolata normala? cam de cata ciocolata as avea nevoie ? mersi mult :)

  7. 7-4-2013

    Cati biscuiti se obtin? :p

  8. 8-3-2013

    240 gr de fulgi de ciocolata este o cantitate prea mare..plus ca fulgii de ciocolata cumparati(Dolfin) sunt prea fini..cred ca e mai ok sa taiem bucatele mai mari o ciocolata normala..si cred ca 100 gr de ciocolata este ok..

    • 9-23-2013

      Buna Roxana,
      Folosirea ciocolatei sau a fulgilor de ciocolata sta mai mult in gusturi. Daca preferi fulgii mici de ciocolata in locul celor mari ( spun asta deoarece se gasesc de diferite marimi), atunci poti sa folosesti o cantitate mai mica.
      Si, da poti inlocui fulgii cu ciocolata tocata cu cutitul.

  9. 8-21-2013

    Buna. As vrea sa incerc aceasta reteta dar inainte de toate as avea o intrebare : dupa ce ai facut bilutele din aluatul respectiv ai mai adaugat cativa fulgi de ciocolata deaasupra ? asa ar parea in imagine. Crezi ca daca as face asta ar afecta cu ceva ? multumesc ca ai pus aceasta reteta . sigur o sa iasa ceva bun .

    • 9-9-2013

      Buna Alexandra,
      Nu mai este nevoie sa adaugi fulgi de ciocolata deasupra. Ne bucuram ca ai incercat reteta aceasta si ca ti-au iesit. Daca folosesti cuptorul pe gaz atunci da, este indicat sa le faci la foc mic. Spor in continuare in bucatarie si sa ne anunti daca ai mai incercat si alte retete !

  10. 8-21-2013

    le-am facut si la prima tava mi s-a intamplat la fel ca in cazul Alinei astfel incat ti-am urmat sfatul si la cealalta tava am dat focul mai mic si au iesit mult mult mai bine . chiar daca primii sunt mai turtiti sunt foarte gustosi . multumesc pt reteta

  11. 8-21-2013

    scuze , am patit ca si Cris

  12. 9-10-2013

    pot sa folosesc folie de aluminiu in loc de folie pentru copt?

    • 9-23-2013

      Buna Andreea,
      Nu iti recomand sa folosesti folie alimentara in locul hartiei de copt. Mai bine nu mai folosi nimic decat sa pui folie alimentara in tava de copt. Insa… ai grija sa ungi tava cu putin unt in cazul in care alegi aceasta varianta.
      Spor la “bucatarit” !

  13. 12-24-2013

    Hey…tocmai am scos din cuptor ultima tava cu biscuiti. Este prima data cand fac “chocolate cookies” si datorita acestei retete mi-au iesit extrem de deliciosi. La inceput mi s-au ars,… dar se pot manca. Pe urma, i-am lasat mai putin, pana s-au aurit la baza si i-am scos din cuptor, desi nu au iesit asa aramii si de-asupra. Multumesc pentru reteta!

  14. 5-3-2014

    Am facut reteta asa cum scrie. Rezultatul: Dezastruos pentru prima tava!
    Apoi am dublat cantitatea de faina, nu doar 2 3 linguri in plus. 250 de grame de fulgi de ciocolata? Mult prea mult, eu am pus mai putin si au avut destula ciocolata…
    Si se putea si mai putin unt.. 100 de grame era de ajuns.
    Insa multumesc pentru reteta, in cele din urma, cu ajustarile de rigoare au iesit ok, si foarte gustosi.

  15. 9-3-2014

    Noi am adaugatcacao si rom si au iesit excelente,ar trebui sa incercati!

  16. 9-4-2014

    Daca ad rom si cacau vor iesi mai buni ,incercati!

  17. 11-20-2014

    Sunt tentata de aceasta reteta, cred ca am s-o incerc maine. As vrea ca de Craciunul asta sa fac cadouri dulciuri in casa. Vad ca au fost mici probleme cu prima tura, la fetele de mai sus. Am cuptor tot pe gaz, nu stiu exact cat ar insemna 180de grade, am 8 trepte :(

    Al doilea sfat l-as dori legat de marimea bilutelor, care am inteles ca nu trebuie sa le aplatizam, adica se vor distribui singurele. cam de 3 cm diametru???

    Ce tip de faina sa folosesc: integrala, semi, alba? As dori sa fie una fara amelioratori, sincer, dar care sa contribuie la succesul retetei.

    Si inca o intrebare: unde sa plaez tava cu biscuiti la copt, am 3 “etaje” in cuptor: f aproape de “ochi”, la mijloc, sau sus.

    Multumesc f mult de ajutor!

  18. 11-20-2014

    Fahrenheit Celsius Treapta cuptorului

    250°F 120°C Treapta½
    275°F 135°C Treapta 1
    300°F 149°C Treapta 2
    325°F 162°C Treapta 3
    350°F 176°C Treapta 4
    375°F 190°C Treapta 5
    400°F 204°C Treapta 6
    425°F 218°C Treapta 7
    450°F 232°C Treapta8
    475°F 246°C Treapta 9
    500°F 260°C Treapta 10

    Suuper! am gasit asta la tine pe blog, poate ajuta si alte fete. Ai scapat de 1 intrebare! :)

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes