Ingrediente:

  • 200 gr. de zahar brun
  • 100 gr. de zahar extrafin
  • 175 gr. de unt topit
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1/2 ingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 250 gr. de faina
  • 100 gr. de stafide
  • 100 gr. de cereale integrale
  • 25 gr. de fulgi de ciocolata alba
  • 25 gr. de fulgi de ciocolata neagra

Nota: Se poate pune in schimb 50 de gr. de fulgi de ciocolata neagra sau 50 gr. de fulgi de ciocolata alba (dupa preferinta).

Mod de preparare:

Pasul 1- Amestecam zaharul brun cu zaharul extrafin cu o furculita.

Pasul 2 – Punem untul topit si cu o spatula de plastic incorporam untul cu amestecul de zahar.

Pasul 3 – Adaugam oul si galbenusul si le incorporam si pe acestea cu spatula.

Pasul 4 – Punem apoi esenta de vanilie.

Pasul 5 – Separat, intr-un castron cernem faina, bicarbonatul si sarea.

Pasul 6 – Dupa care punem ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam in continuare cu spatula de plastic.

Pasul 7 – Adaugam stafidele, cerealele si fulgii de ciocolata si ii incorporam si pe acestia cu spatula. Facem asta pentru a ramane cerealele si fulgii de ciocolata intregi in biscuiti (daca amestecam totul cu mixerul riscam sa ni se sfarame fulgii si cerealele integrale).

Pasul 8 – Acoperim o tava dreptunghiulara cu hartie speciala pentru copt. Iar cu o lingura pentru inghetata ( pentru a fi siguri ca vom avea niste biscuiti de aceeasi marime),  formam biscuitii.

                                                                                                                                                                                                                                                                    Nu turtiti biscuitii din tava, deoarece ei oricum se aplatizeaza cand ii coacem !

Pasul 9 – Dam drumul la cuptor si coacem biscuitii la o temperatura de 170 grade C timp de 15-20 de minute.

Ii lasam sa se raceasca alte 10 minute in tava, dupa care ii puteti servi !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes