Briosele acestea cu ciocolata sunt o adaptare a retetei de briose de vanilie umplute cu gem (gasiti reteta aici), cu cateva ingrediente in plus.

Si va pot spune ca este o reteta reusita din moment ce putem schimba ingredientele si sa obtinem aceeasi consistenta aerata a brioselor si o textura crocanta in acelasi timp.

Ingredientele sunt pentru circa 16 briose:

  • 360 ml. de lapte
  • 120 ml. de ulei
  • 420 gr. de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • 200 gr. de zahar tos
  • 2 oua
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 1 esenta de rom
  • 100 gr. de ornament de ciocolata (pentru textura crocanta)
  • OPTIONAL: 16 bucati de bilute de ciocolata alba pentru decor

Mod de preparare:

Pasul 1 – Preincalzim cuptorul la cea mai mica temperatura.

Pasul 2 – Fierbem laptele cu esenta de rom timp de 5 minute la foc mic. Il lasam deoparte sa se raceasca.

Pasul 3 – Intre timp, intr-un bol separat cernem faina, sarea, praful de copt si cacaoa si cu o lingura amestecam bine toate ingredientele. Faceti asta pentru a amesteca praful de copt si sarea cu faina. Lasam deoparte pentru pasul 5.

Pasul 4 – Intr-un castron pentru mixer punem laptele si zaharul si mixam timp de 1-2 minute pana se dizolva zaharul. Apoi punem uleiul, mixam cateva secunde. Dupa care, incorporam si ouale, pe rand.

Pasul 5 – In castronul cu lapte punem toate ingredientele uscate. Acum renuntam la mixer si cu un tel incepem sa omogenizam amestecul de briose.  Incorporati si bilutele de ciocolata in compozitie.

Pasul 6 – Pregatiti tava in care veti coace briosele. Eu am folosit o tava speciala pentru briose de silicon, dar puteti folosi tava de briose pe care sa o ungeti cu putin unt si sa o tapetati cu faina. Nu imi place sa folosesc hartiile pentru briose in timpul coacerii deoarece dureaza destul de mult sa le dezlipim dupa aceea.

Pasul 7 – Umpleti formele de briose cu aluat pe trei sferturi si dati tava la cuptor timp de 30 de minute la o temperatura de 160 grade C.

Pasul 8 – Scoateti tava din cuptor, lasati-le sa se raceasca in tava circa 10 minute apoi le puteti scoate, le puneti daca vreti in hartii pentru briose si le aranjati pe un platou !

Sunt delicioase ! Daca ati incercat reteta originala de briose cu vanilie umplute cu gem atunci stiti cu siguranta ca sunt foarte bune !!!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes