Tot vroiam sa incerc o reteta de briose si iata ca a venit si ziua asta ! Sunt niste briose reusite cu un interior pufos, sunt aromate deoarece se simte scortisoara, vanilia si parfumul de la gemul de piersici. Va recomand sa incercati aceasta reteta chiar daca ati mai facut sau nu pana acum si alte retete de briose.

Ingrediente 12 briose:

Aluatul de briose:

  • 360 ml. de lapte
  • 1 fiola de esenta de vanilie
  • 420 gr. de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de scortiosoara
  • 1 lingurita de nucsoara
  • 300 gr. de zahar fin
  • 120 ml. de ulei
  • 2 oua
  • 12 lingurite de gem ( eu am folosit gemul de piersici din retetele anterioare)

Topping:

  • 10 lingurite de zahar fin
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 40 gr. de unt topit la microunde rimp de 30 de secunde

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade C.
  2. Se pune laptele la fiert cu esenta de vanilie timp de 5 minute, apoi se lasa deoparte pana se raceste.
  3. Se cerne faina cu praful de copt, sarea, scortisoara si nucsoara intr-un castron.
  4. Separat, intr-un alt bol se pune laptele rece cu zaharul, uleiul si ouale (adaugate pe rand) si mixati pana se incorporeaza ouale si se topeste zaharul (daca folositi zahar fin cum am folosit si eu, atunci nu este nevoie sa amestecati mai mult de 2 minute intreaga compozitie), verificati daca s-a topit zaharul cu putina cantitate intre degete.
  5. Adaugati ingredientele uscate ( faina, praful de copt, sarea, scortisoara si nucsoara) peste ingredientele lichide si amestecati cu un tel de mana pana se incorporeaza faina. Faceti asta ca nu cumva sa mixati prea mult amestecul la Kitchen Aid/mixer.
  6. Puneti putina margarina in fiecare forma de briosa ( folositi o tava sau niste forme de silicon) si ungeti bine formele cu o pensula de bucatarie ( ca in pozele de mai jos).
  7. Umpleti fiecare forma de briosa pana la jumatate cu aluat. Puneti o lingurita de gem, apoi mai puneti niste aluat pana se umple intreaga forma.
  8. Dati tava la cuptorul preincalzit timp de 30 de minute la 180 de grade C.
  9. Dupa ce ati scos tava de briose din cuptor lasati briosele in tava timp de 10 minute sa se raceasca. Apoi, le scoateti din tava rasucindu-le ( asta ca sa nu se rupa si sa ramanem doar cu partea de sus a briosei – mie nu mi s-a intamplat, dar e mai bine sa evitam asta asa ca rasuciti un pic briosa cand o scoateti din forma).
  10. Folositi o pensula de bucatarie pentru a unge fiecare briosa cu unt topit, dupa care le dati prin zaraul amestecat cu scortisoara.

 

Si serviti!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes