O reteta simpla si care nu necesita foarte mult timp pentru prepararea sa ar fi aceasta budinca. Ce mi se pare interesant la aceasta reteta este ca puteti inlocui ingredientul principal – ciupercile – cu alte legume ( dovlecei, varza de bruxelles).

Ingredientele pentru 6 portii:

  • 1 kg. de ciuperci proaspete
  • o ceapa mare
  • 150 gr. de margarina
  • 150 gr. de faina
  • 90 gr. de cascaval ras
  • 6 oua
  • 400 ml. de lapte incalzit
  • 2 linguri de pesmet
  • sare si piper

Modul de preparare al retetei:

  1. Curatam mai intai ciupercile, apoi le taiem felii subtiri.
  2. Taiem ceapa cuburi si o calim putin intr-o tigaie incinsa cu 75 gr. de margarina (punem deci jumatate din cantitate) adaugam si ciupercile taiete felii si asezonam cu sare si piper. Dupa ce s-au calit si ciupercile punem circa 250 ml de apa fiarta in prealabil si lasam pe foc pana scade lichidul.
  3. Celelalte 75 gr. de margarina se topesc intr-o cratita mica, dupa care adaugam faina cernuta si cu 200 ml de lapte cald. In aceasta etapa, trebuie sa amestecam continuu cu telul pentru a nu se forma acele cocoloase. Dupa 2 -3 minute, adaugam si restul de lapte cald si fierbem in continuare timp de 10 minute.
  4. Separam galbenusurile de albusuri.
  5. Batem intam galbenusurile putin cu telul si adaugam peste ele compozitia cu lapte, trebuie sa amestecam bine pana se omogenizeaza totul.
  6. Albusurile le batem spuma si le adaugam peste sosul obtinut si punem de asemenea si ciupercile inabusite. Incorporam bine acest amestec.
  7. Ungem o tava de copt cu putina margarina si o tapetam cu cele 2 linguri de pesmet, dupa care turnam intreaga compozitie de budinca in tava. Presaram cascavalul ras si bagam la cuptorul incalzit in prealabil, la o temperatura de 180 grade C. Acest fel de budinca se serveste calda !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes