Daca v-ati tot gandit ce alt fel de reteta se mai poate prepara din boabele de mazare, va recomand acest “piure de mazare” la cuptor. Este un deliciu culinar cu o textura aerata, cu arome precum nucsoara si menta si o culoare nemaipomenita.

Ingredientele pentru o budinca de 6 portii:

  • 500 gr. de mazare
  • 50 gr. de unt
  • 2 linguri de branza proaspata de vaci
  • 2 linguri de smantana
  • 2 catei de usturoi pisat
  • 1/2 lingurita de nucsoara rasa
  • 1 lingura de nuca macinata fin
  • 3-4 frunze de menta proaspata
  • 3 oua
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
  • sare si piper

Mod de preparare:

Pasul 1 – Mai intai, punem mazarea la fiert in apa cu sare si o lasam sa fiarba timp de 15 minute. Apoi o strecuram si o facem piure cu un blender. O lasam sa se raceasca timp de alte 10 minute.

Pasul 2 – Cat timp asteptam sa se raceasca piureul de mazare separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile deoparte pentru pasul 4.

Pasul 3 – Albusurile le batem spuma tare la mixer cu un praf de sare. Stiti cum se testeaza spuma de albusuri: intoarceti castronul invers, iar daca albusurile nu aluneca inseamna ca sunt bine batute, daca aluneca pe peretele vasului atunci mai mixati-le putin.

Pasul 4 – Dupa ce s-a racit piureul de mazare adaugam  smantana, untul si branza de vaci bine scursa, usturoiul pisat si  galbenusurile si incorporam totul cu un tel de bucatarie.

Pasul 5 – Condimentam cu nuscoara, sare si piper. Tocam fin frunzele de menta si de patrunjel. Folositi si coditele de la patrunjel tocate mic. Adaugam menta si patrunjelul tocate.

Pasul 6 – Incorporam albusurile batute spuma si ungem un vas pentru cuptor cu putin unt si-l tapetam cu faina. Turnam intregul amestec de budinca in vas, presaram deasupra nuca macinata fin si dam totul la cuptor timp de 45 de minute, la foc mic ( la cea mai mica temperatura a cuptorului vostru).

Este o reteta grozava pentru o granitura care se serveste calda!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes