Aceasta  reteta de cartofi umpluti este ideala deoarece  puteti adapta ingredientele folosite in functie de preferinte. Am sa va dau si alte idei: cascaval in loc de mozzarela, poate chiar niste urda sau telemea proaspata taiat cuburi, niste boabe de mazare, maioneza cu usturoi in loc de sosul de marar cu usturoi, niste felii de sunca taiate fasii mici, chiar si niste parmezan ras  intre feliile cartofului ! Sunt “n” posibilitati, nu trebuie sa va opriti aici. Iar in aceasta reteta gasi o idee care, cu siguranta, va fi apreciata de cei care vor sa manance mai sanatos. Asta deoarece cartoful copt are mult mai multe proprietati nutritive decat cel fiert sau prajit.

Desi ingredientele folosite sunt unele  simple, le puteti adaptain functie de preferinte, dar va garantez ca si acestia sunt foarte buni!

Ingrediente pentru 8 portii:

  •  8 cartofi mari
  • 4 morcovi
  • 1 telina
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 200 gr. de cas proaspat sau mozzarela
  • 1 legatura de marar verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare dupa gust

Mod de preparare:

Pasul 1 – Spalati cartofii, apoi taiati-i in felii pana la jumatatea cartofului in asa fel incat sa nu se desprinda mai tarziu. Taietura se face in gen crestatura. De fapt, cred ca este mai bine spus ca facem niste crestaturi pana la jumatatea cartofului. Distanta intre crestaturi trebuie sa fie cam de 2-3 cm, iar  numarul taieturilor depinde de marimea cartofului. Oricum ii crestam de la un capat la altul.

Pasul 2 – Curatam morcovii de coaja si telina. Taaiem morcovii rondele, iar telina o taiem bastonase, care sa aibe tot 2-3 cm grosime si care sa nu depaseasca latimea cartofilor (asta deoarce ii vom umple mai tarziu).

Pasul 3 – Taiati si branza la aceeasi dimensiune ca a bucatilor de telina.

Pasul 4 – Umpleti cartoful intre taieturi cu legume, astfel: o felie de branza, o felie de telina, cateva rondele de morcovi.

Pasul 5 – Pisati cateii de ustuoi. Tocati fin mararul si faceti o pasta din marar si usturoi. Pur si simplu frecati acest amestec cu o lingura de lemn.  Puneti putina pasta de marar&usturoi in feliile de cartofi (e suficient sa puneti in 2-3 felii ale unui cartof).

Cartofii vor arata ca niste evantaie deschise de diverse culori.

Pasul 6- Tapetati o tava de copt cu hartie de copt. Asezati cartofii in tava si stropiti-i cu uleiul de masline. Dati tava cu cartofi la cuptor timp de 40-45 de minute la o temperatura de 180 de Grade C (temperatura medie).

Se servesc calzi, cu un sos de maioneza daca doriti ! Pofta buna !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes