Chiar daca dureaza mai mult prepararea lor, a face chiftelele la cuptor inseamna a evita “prajeala”. In felul acesta veti gati un fel mai sanatos si la fel de gustos, fara prea multa bataie de cap.

Le puteti servi cu un sos clasic de rosii ( 3 linguri de suc de rosii si 200 ml de apa, sare si piper in functie de preferinte) sau cu o salata de sfecla coapta,/ salata coleslaw / garnitura de orez … totul sta in “gusturi” !

Sunt foarte bune calde, abea scoase din cuptor. Si avand in vedere faptul ca dureaza circa 1 ora jumate chiar 2 ore prepararea lor, aveti suficient timp sa pregatiti si o salata/garnitura.

Ingrediente:

  • 600 gr. de carne de porc tocata
  • 1 ou
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de delicat
  • 1 cartof mare
  • 4 felii de paine
  • 4-5 linguri de faina
  • apa pentru fiert chiftelele ( eu am folosit 700 ml pentru tava in care am copt chiftelele)
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1/2 legatura de marar

 

Mod de preparare:

Pasul 1 – Intr-un castron amestecam carnea de porc cu oul, sarea, piperul, delicatul, ceapa si verdeata. Amestecam totul cu mana.

 

Pasul 2 – Curatam cartoful de coaja, il spalam si il taiem bucati, dupa care il fierbem. Dupa ce a fiert il pasam cu o furculita si asteptam putin sa se raceasca inainte de a pune cartoful in carnea de chiftele.

Pasul 3 –  Inmuiem feliile de paine cu coaja cu tot in 100 ml de apa si apoi le stoarcem bine, dupa care le punem in amestecul de chiftele.

Pasul 4 – Intr-o farfurie punem cele 4-5 linguri de faina si cu o lingura luam din amestecul de carne,  formam niste bile mai mari de chiftele si le trecem prin faina . Le asezam intr-o tava mai mare, le acoperim cu apa pana la jumatate si dam tava la cuptor timp de 90 de minute chiar 2 ore la foc mic.

Pasul 5 – Dupa primele 30 de minute de copt, scoatem tava din cuptor si intoarcem chiftelele ( asta ca sa se faca uniform), apoi bagam iar tava in cuptor si continuam coacerea.

Pasul 6 – Dupa o ora de copt scoatem iarasi tava si intoarcem chiftelele.  Tot acum, daca vreti, puteti face si un sos pentru chiftele ( din 4 linguri de suc de rosii si 200 ml de apa, sare si piper dupa gust), eu am ales sa le gatesc de aceasta data fara sos ! Si le lasam in continuare la cuptor.

Se servesc calde !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Comment

  1. 1-16-2015

    da, îmi place rețeta fără prăjeală, mulțumri.

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes