Din aceasta reteta veti obtine 4 borcane de sos chutney de ceapa de 320 de grame.

Ingredientele:

  • 8 cepe mari
  • 100 gr, de zahar tos
  • 100 ml. de otet balsamic
  • 100 ml. de vin rosu
  • 1 plic de scortisoara macinata

Mod de preparare:

Pasul 1 – Curatam ceapa si o taiem juliene. Punem ceapa intr-o tigaie mare, adaugam zaharul si lasam sa fiarba timp de 10 minute la foc potrivit.

Pasul 2 – Turnam otetul si vinul rosu in tigaie amestecand putin cu o lingura de lemn. Lasam sa fiarba totul neacoperit timp de 10 minute oaba scade sosul la jumatate.

Pasul 3 – Dupa cele 10 minute de fierbere adaugam scortisoara si amestecam timp de 1 minut. Stingem apoi focul si lasam deoparte sa se raceasca. Dupa care se toarna sosul in borcane si punem borcanele la fiert intr-o oala umpluta pe jumatate cu apa timp de 10-15 minute.

Borcanele se pastreaza in camara si sosul de chutney poate fi folosit dupa 1 luna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes