Daca obisnuiti sa tineti post si nu mai stiti ce sa pregatiti incercati si Ciorba de cartofi. Si noi o mai trecem cu vederea, dar uite ca mai sunt zile in care ni se mai face pofta! Aveti nevoie doar de o  mana de legume si putin bors si o sa aveti ciorba gata numaidecat.

Ingredientele sunt pentru 6 portii:

  • 1,200 kg. de cartofi
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 5 linguri de ulei vegetal
  • 800 ml. de bors
  • 1/2 lingurita de boia dulce
  • 1 legatura de leustean verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 lingurita de sare
  • 4 litri de apa

Modul de preparare:

Pasul 1 – Se curata legumele de coaja (ceapa, morcovii, radacina de  patrunjel), se spala si se taie marunt.

Pasul 2 – Punem apa la fiert, la foc potrivit, cu sare. Punem morcovii, ceapa si radacina de patrunjel la fiert timp de 15-20 de minute.  Apoi adaugam cartofii curatati de coaja si taiati cuburi mari, continuand fierberea legumelor.

Pasul 3 – Pana fierb cartofii separat fierbem borsul intr-o oala la foc mic.

Pasul 4 – Verficam sa vedem daca au fiert cartofii, apoi adaugam pasta de tomate, uleiul, boiaua dulce si borsul. Mai lasam sa fiarba totul timp de 5 minute, iar la final adaugam si leusteanul tocat mai fin.

Se serveste fierbinte in anotimpul racoros sau rece in timpul verii !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comentarii

  1. 3-16-2013

    E bine sa ai talent n ale gastronomiei e cv si asta

    • 3-16-2013

      Anvat si eu sa gatesc ,gustos si sanatos ok.

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes