Daca nu mai stiti ce altceva puteti gati dintr-o conopida, va propunem o reteta de ciorbita. Are tot zarzavatul care ii trebuie unei ciorbe si se prepara destul de repede. Dureaza circa 50 de minute pana cand o si puteti servi !

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 1 conopida mare
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 2 cepe albe
  • 2 ardei grasi (unul verde, unul rosu)
  • 5 linguri de ulei vegetal
  • 1 legatura de marar
  • zeama de la o lamaie
  • sare, piper negru macinat si boia dulce dupa gust

Mod de preparare:

Pasul 1 – Desfacet conopida in buchetele, spalati-le intr-un litru de apa cu o lingurita de sare. Apoi le scuargeti de apa.

Pasul 2 – Curatati zarzavatul de coaja, taiati-l marunt cubulete. Puneti o oala pe aragaz la foc mic cu cele 5 linguri de ulei. Caliti tot zarzavatul impreuna cu buchetelele de conopida. Dupa ce s-au calit timp de 2-3 minute, adaugati 150 ml. de apa calda si fierbeti pana cand se inmoaie toate legumele. In acel moment mai adaugati inca 2,5 litri de apa calda si continuati fierberea timp de alte 10 minute.

Pasul 3 – La finalul fierberii, adaugati zeama de lamaie in functie de gust ( daca o vreti mai acra puneti zeama de la intreaga lamaie, iar daca o vreti mai dulce puneti zeama doar de la jumatate de lamaie).

Cand serviti, tocati niste marar proaspat si presarati in farfurie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes