Loboda are un continut bogat in fier, magneziu, fibre si vitamine. Desi, nu prea e asa apetisanta in copilarie, este descoperita de marea majoritate la maturitate. Desi sunt foarte multe feluri in care se gateste aceasta ciorba, noi va prezentam astazi o varianta.

Pentru datile in care va lipseste borsul, va recomandam sa puneti zeama de a o lamaie!

Ingredientele sunt pentru 6 portii:

  • 4-5 legaturi de loboda
  • 2 cepe albe
  • 2 cepe verzi
  • 2 -3 morcovi
  • 1 radacina de telina
  • 1/2 ceasca de orez (60 gr.)
  • 5 linguri de ulei vegetal
  • 800 ml. de bors
  • 2 oua
  • 1 legatura de leustean verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 lingurita de sare
  • 4 litri de apa

 

Modul de preparare:

Pasul 1 – Curatam morcovii, ceapa, telina si ceapa verde. Morcovii si telina o taiem cuburi. Ceapa verde o taiem rondele, iar ceapa alba o tocam marunt.

Pasul 2 – Curatam si frunzele de loboda. O spalam in mai multe ape si o tocam fasii mai mari.

Pasul 3 – Punem apa la fiert intr-o oala la foc potrivit. Punem o lingurita de sare si cele 5 linguri de ulei. Adaugam ceapa alba, morcovii si telina tocate si lasam sa fiarba.

Pasul 4 – Cand legumele sunt aproape fiert punem ceapa verde si frunzele de loboda. Apoi dupa 2 minute adaugam orezul si borsul.

Pasul 5 – Batem ouale cu o furculita si le punem in ciorba timp in care mai continuam fierberea inca 5 minute. La final punem si leusteanul tocat marunt.

 

Se serveste calda cu patrunjel tocat deasupra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes