Exista foarte multe feluri de a face o  ciorba de perisoare,  insa mie una mi se pare ca aceasta ar fi reteta perfecta pentru o masa copioasa.

Ingrediente:

  • 600 gr. de carne de porc tocata
  • 2-3 oase de porc
  • 1 ou
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 + 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de delicat
  • 1/2 de cana de orez (100 gr.)
  • zarzavat pentru ciorba: 2 morcovi, 1 ardei gras rosu, 2 cepe mici, 1/2 de telina, 1 radacina de pastarnac
  • 500 ml. de suc de rosii
  • 500 ml. de bors proaspat
  • 3 litri de apa
  • 500 gr. de cartofi
  • 1 legatura de leustean

Mod de preparare:

Pasul 1 – Punem apa la fiert cu o lingurita de sare la foc mic si cu oasele de porc. Spumam de 2 ori apoi o lasam sa fiarba pana pregatim zarzavaturile.

Pasul 2 – Pregatim zarzavatul pentru ciorba:  curatam morcovii si radacina de pastarnac de coaja, ii spalam si ii taiem cuburi.

Apoi curatam cele 2 cepe si le tocam marunt. Doua cepe le tocam pentru ciorba, iar cealalta o vom folosi la perisoare.

Taiem ardeiul gras pe jumatate, il curatam de seminte, il spalam si il taiem si pe acesta cubulete.

Camd incepe apa sa fiarba punem zarzavatul in oala.

Pasul 3 – Pregatim perisoarele: Intr-un castron amestecam carnea de porc tocata cu oul, ceapa, piperul, delicatul, jumatate de lingurita de sare si orezul. Cel mai bine amestecam totul cu mana. Intr-un vas punem cei 500 de ml. de bors, iar cu o lingurita luam din compozitie de perisoare si formam niste bile de 3-4 cm (ca la chiftele), dupa care punem perisoarele formate in vasul cu bors. Facem asta pana terminam toata carnea, apoi le punem in oala la fiert cu tot cu bors. Fierbem perisoarele timp de 20-25 de minute apoi putem sa ne apucam de pasul 4.

Pasul 4 – Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cuburi, asta daca folositi cartofi mari. Daca folositi cartofi mai mici ii puteti taia pe jumatate si ii punem si pe acestia in ciorba. Mai lasam sa fiarba inca 10 minute.

Pasul 5 – Apoi, punem si sucul de rosii daca folositi suc la conserva sau la sticla. In cazul in care vreti totusi sa folositi rosii proaspete, crestatile in cruce pe fund si punetile intr-0 cratita cu apa clocotita si lasati-le timp de 1 minute.  In felul acesta se vor inmuia putin si veti reusi sa le decojiti. Apoi le dati pe o razatoare mica si le puteti folosi la ciorba.

Pasul 6 – Lasati sa mai fiarba totul inca 10 minute. Daca doriti tot acum mai puteti pune niste sare si delicat.

La final, puneti si leusteanul tocat marunt si opriti focul.

Servim cu ardei iute si/sau smantana !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes