Daca doriti o granitura usoara si sanatoasa incercati reteta mediteraneeana de ciuperci fierte cu sos de lamaie. Ciupercile merg foarte bine cu pui, vita sau peste, asadar aveti garnitura perfecata pentru aproape orice tip de carne.

Ingredientele pentru 4 portii:

  • 400 gr. de ciuperci proaspete/conserva
  • jumatate de legatura de patrunjel verde
  • jumatate de legatura de marar verde
  • 2 linguri de vin alb
  • o ceapa mare
  • un sfert de lingurita de sare de lamaie
  • 4 linguri de ulei
  • 420 ml. de apa
  • o lamaie mica
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Daca folositi ciuperci proaspete, le curatati, le spalati in mai multe ape ( cam de 2-3 ori in apa rece) si le taiati felii. Le puneti deoparte.
  2. Curatati ceapa si o taiati cuburi marunt. Spalati lamaia si o taiati felii subtiri. Tocati marunt mararul si patrunjelul.
  3. Intr-o tigaie puneti 20 ml de apa, uleiul si caliti ceapa. Puneti apoi ciupercile, sare, piper. Sarea de lamaie o dizolvam in putina apa. Adaugati mararul verde, jumatate din cantitatea de patrunjel verde ( restul pastram pentru decor). Puneti apoi si 400 ml de apa. si lasati sa fiarba timp de 1 ora. In ultimele 5 minute adaugati si vinul ( sariti peste adaugarea vinului daca tineti post).
  4. Formati un pat din feliile de lamaie, puneti ciupercile cu sosul de lamaie deasupra si presarati restul de patrunjel verde ca si decor. Este o reteta care se serveste rece si o garnitura delicioasa!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes