Iata o idee pentru un aperitiv usor si tocmai bun de savurat de Sarbatori si nu numai. In cazul in care aveti invitati la masa de Craciun sau de Revelion… cu siguranta vor aprecia acest aperitiv ( pentru alte astfel de retete stati pe aproape pentru ca in saptamana ce urmeaza vezi avea de unde sa va inspirati 😉 )

Ingredientele de mai jos ar fi pentru 30-35 de bucati *depinde acum si de dimensiunea la care alegeti sa le faceti*

  • 250 grame de margarina
  • 200 ml. de bors din tarate
  • 150 grame de branza telemea (de care preferati: de vaca, de oaie, de capra)
  • 200 grame de branza dulce
  • 3 oua
  • 1 lingura de smantana grasa
  • 1 lingurita de lapte
  • 1 varf de cutit de sare
  • faina cernuta in prealabil (cat cuprinde) + cateva linguri de faina pentru intins aluatul
  • seminte de susan, mac sau chimen pentru ornat

Modul de preparare:

  1. Se freaca margarina spuma moale, la temperatura camerei, impreuna cu un varf de cutit de sare.
  2. Se incorporeaza treptat faina cernuta in combinatie cu borsul fiert inainte *trebuie sa fie deci fierbinte atunci cand il folositi. Alternand (cand putina faina, cand putin bors) aceste doua ingrediente incorporati-le pana veti obtine un aluat potrivit de tare, pe care sa il inveliti cu folie alimentara si sa il lasati la temperatura camerei sa se odihneasca putin pana pregatiti umplutura.
  3. Se fierb 2 oua tari. Si celalalt ou ramas se lasa deoparte pentru uns.
  4. Se dau pe razatoarea mica telemeaua si cele 2 oua fierte si decojite in prealabil. Amestecati apoi branza dulce in compozitie, cu lingura de smantanta si putina sare daca mai este nevoie.
  5. Pe o suprafata de lucru presarata cu cateva linguri de faina, se intinde aluatul de cornulete intr-un strat subtire de 4-5 mm. Se taie aluatul patratele cu un cutit (de regula patratele de 8-10 cm) si intr-unul din colturile patratelelor se pune cate o lingurita de umplutura, dupa care se ruleaza.
  6. Se pregateste o tava de copt (tapetata cu hartie de copt in prealabil) si se aseaza cornuletele in tava. Se unge fiecare in parte cu oul ramas *usor batut cu o lingurita de lapte. Presarati niste seminte de susan, mac sau chimen deasupra in functie de preferinte si dati tava la cuptorul preincalzit, timp de circa 25 de minute sau pana devin aurii, la foc mediu.

Si asta e tot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes