Aluatul fraged impreuna cu umplutura fac  din aceste conulete o gustare dulce care nu ar trebui sa lipseasca  din retetarul vostru.

Veti gasi pe net foarte multe retete in care vi se cere sa adaugati untura pentru ca aluatul sa va iasa fraged. Insa… Noi va aratam ca nu aveti nevoie de foarte multe ingrediente, ca nu aveti nevoie nici de untura pentru a avea un aluat la fel de fraged.

Acum, in ceea ce priveste umplutura, aveti de unde alege. Pot fi umplute: cu jumatati de nuca, cu gem (de prune sau de caise), cu ciocolata, cu spuma de albusuri batute cu zahar si amestecate cu nuca macinate ( sunt o bunatate) sau pur si simplu cu rahat.

Se pastreaza foarte bine chiar si 3-4 zile, de regula sunt chiar mai bune pe masura ce trec zilele, dar asta nu inseamna ca nu sunt grozave de abea scoase din cuptor. Intradevar va trebui sa aveti grija sa nu va frigeti limba dar de pofta… Parca treci cu vederea.

Aaaaa, si am uitat sa va spunem ca sunt de post ! ! !

cornulete de post

Pentru 3 tavi mari (nu va speriati, ca nu sunt prea multe… probabil ca nici la voi nu vor rezista mai mult de 2 zile) cu cornulete aveti nevoie de:

  • 3 pachete de margarina (Unirea e foarte buna), la temperatura camerei
  • Faina cat cuprinde (~ 1 kg. de faina )
  • 1 plic de praf de copt
  • zeama de la o lamaie sau 1 lingurita de otet
  • 10 plicuri de zahar vanilat
  • Rahat, ~ 10-12 bucati

Mod de preparare:

1. Intr-un castron mare se pune toata margarina si zaharul vanilat.

2. Separat, intr-un pahar se stinge praful de copt cu zeama de lamaie sau otetul.

3. Se adauga praful de copt stins in castronul cu margarina si se framanta cu mana pana aveti niste firimituri. Apoi, treptat se incorporeaza si faina. Se framanta in continuare cu mana pana rezulta un aluat moale.

4. In acel moment,se formeaza un sul si taiati aluatul in 6 bile mari de aceeasi dimensiune. Fiecare bila se intinde cu sucitorul(facaletul) pana aveti o grosime de cativa mm. Ideal ar fi sa intindeti aluatul sub forma unui cerc, deoarece va va fi mai usor sa-l taiati.

5. Luati prima bila de aluat si o intindeti, sub forma de cerc, cu sucitorul pana aveti o grosime de doar cativa mm.  Taiati aluatul ca si cum ati taia o pizza (in 10-12 bucati). Rahatul se taie felii subtiri, cu care veti umple fiecare bucatica de aluat in parte. Rahatul se pune aproape de marginea mai lata si apoi se ruleaza in forma de corn.

Ar mai fi inca o metoda: se intinde aluatul intr-o forma patrata sau dreptungiulara si se taie aluatul cu un cutit ca niste mici patrate. Se pune apoi felia de rahat intr-un colt si se ruleaza in forma de corn.

6. Pregatiti 2 tavi mari cu hartie de copt, asezati prima serie de cornulete in tava si le coaceti la o temperatura de 200 grade C timp de 25-30 de minute sau pana sunt gata. Se lasa sa se raceasca si se baga a doua tava la cuptor. Zaharul pudra se pune intr-o farfurie adanca. Dupa ce s-au racit se trec prin zahar pudra.  La fel procedati si cu restul tavilor… Si serviti !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comentarii

  1. 6-14-2013

    imi amintesc de cornuletele bunicii….delicioasee

    • 9-23-2013

      Buna Andreea,
      Sunt foarte buni intradevar. Noi cand facem cornulete dupa reteta asta nu tin minte sa fi rezistat mai mult de 2-3 zile in casa (asta pentru ca toata lumea ii adora) !

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes