Crema “custard” inseamna de fapt o varietate de preparate culinare care au la baza un amestec de lapte sau smantana lichida, zahar si galbenus de ou. In functie de consistenta dorita, crema poate fi sub forma unui sos subtire – folosit in principal ca si glazura – sau se poate face chiar si o crema de patiserie groasa, utilizata adesea pentru a umple celebrele eclere.

Reteta este pentru 4-6 persoane, depinde si de tipul paharului in care se serveste deoarece pot fi folosite pahare mai mari sau mai mici. Desi, la cat de aromata si usoara este aceasta crema, cu siguranta veti dori sa o savurati in cantitati mai mari. Urmariti-ne si pe Facebook pentru si mai multe retete delicioase!

Ingrediente:

  • ½ cana de  faina (60 grame)
  • 3 cesti de lapte (750 ml.)
  • ¾ cana de zahar (150 grame)
  • 3 galbenusuri de ou
  • ½ ceasca de nuca de cocos ras (50 grame)
  • 2 lingurite de unt (10 grame)
  • 1 lingurita de vanilie esenta sau o fiola
  • 2 lingurite de fulgi de nuca de cocos usor rumenite in tigaie pentru decor
  • un praf de sare

Mod de preparare:

  1. Adaugati zahar, faina, sare si lapte intr-o cratita. Lasati sa fiarba totul timp de 20 de minute la foc mic amestecand continuu cu un tel.
  2. Dupa care adaugati galbenusurile de ou si fierbeti pentru inca 5 minute la foc mic. Pe masura ce fierbe, crema custard incepe sa se intareasca. Inmuiati lingura in crema si trasati cu degetul o linie in crema de pe lingura. Daca linia isi pastreaza forma, crema este gata. Daca nu, dati focul mai mare si mai lasati sa fiarba cateva minute dupa care repetati operatiune.
  3. Se ia cratita de pe foc. Se amesteca  untul, esenta de vanilie si nuca de cocos rasa.
  4. Se transfera amestecul in pahare si se lasa la frigider circa o ora.  Inainte de a servi aceasta crema delicioasa, se decoreaza cu fulgi de nuca de cocos !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes