V-am promis retete ideale pentru un aperitiv usor pentru mesele copioase de sarbatori. Unul dintre ele ar putea fi si aceasta crema de vinete. Cu siguranta ati mai incercat pana acum varianta clasica de salata de vinete ( cu ceapa tocata fin) sau vinete cu maioneza… dar ce spuneti si de o crema fina de vinete cu verdeata si branza de capra šŸ’” ? Suna bine, nu-i asa?!

Iata ca acum se merita si munca depusa pe timpul verii cand stateam langa aragaz sa coacem vinetele daca vreti sa faceti reteta asta cu vinete coapte Ā atunci renuntati la litrul de lapteĀ :)

Pentru 6 portii aveti nevoie de urmatoarele:

  • 1 kg de vinete
  • 1 litru de lapte
  • 250 grame de branza de capra
  • o jumatate de legatura de patrunjel verdeĀ 
  • 2-3 fire de marar verde
  • 2-3 lingurite de zeama de lamaie
  • sare si piper negru macinat, dupa gust

Modul de preparare al cremei:

  1. Se curata vinetele de coaja, se taie in sferturi si se pun la fiert intr-o oala cu litrul de lapte. Se lasa sa fiarba pama se inmoaie vinetele si apoi se scot din vas, se scurg bine de lapte si se paseaza cu blenderul.
  2. Intre timp, pana fierb vinetele, tocati fin verdeata (mararul si patrunjelul).
  3. Iar branza de capra se paseaza cu o furculita si se adauga in vasul cu vinetele pasate. Se pune si verdeata. Se codimenteaza cu sare si piper dupa gust, dupa care se adauga si zeama de lamaie.

Se da la rece pana in momentul servirii. Se consuma pe felii de toast sau puteti oricand folosi aceasta crema de vinete pentru a umple rosiile ! Enjoy !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes