Intotdeauna mi-au placut crochetele de cascaval si am zis ca poate mai sunt si altii interesati de aceasta reteta. Cu un interios pufos si aerat, crochetele de cascaval sunt perfecte pentru a fi servite ca si aperitiv!

Ingredientele sunt pentru 5 portii:

  • 90 gr. de cascaval ras
  • o lingura de margarina
  • 100 ml. linguri de ulei
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina
  • 100 ml. de lapte
  • piper negru macinat
  • sare
  • + inca 2 linguri de faina, 1 ou si 2 linguri de pesmet auriu

Modul de preparare al crochetelor:

Pasul 1 – Intr-un ibric dizolvam cele 2 linguri de faina in 50 ml de lapte.

Pasul 2 – Intr-o alta cratita topim margarina si adaugam compozitia de mai sus amestecand continuu pentru a nu se lipi/a nu se forma cocoloase.

Pasul 3 – Adaugam apoi restul de lapte, asezonam cu sare si lasam sa fiarba totul timp de 10 minute.

Pasul 4 –Batem oul. Luam vasul de pe foc si adaugam oul, amestecam, punem si cascavalul ras si piperul. Amestecam totul cu un tel.  Luam o lingurita si incepem sa formam niste bilute din aceasta compozitie.

Pasul 5 –Punem faina, pesmetul si oul batut in farfurii diferite. Trecem crochetele de cascaval prin faina mai intai, apoi prin oul si prin pesmet.

Pasul 6 – Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Si prajim crochetele pana devin aurii.

Se servesc calde !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes