Reteta de azi va fi cea de-a doua reteta din  seria in  care ingredientul principal este reprezentat de  dovleceii.

Este de asemenea si o reteta ideala pentru zilele de post deoarece contine numai legume.

Ingredientele pentru reteta de dovlecei  verzi taranesti sunt urmatoarele:

  • 1 kg de dovlecei verzi
  • 100 gr de faina
  • 100 ml de ulei
  • 3 catei de usturoi
  • o legatura de marar
  • zeama de la o lamaie
  • sare

Modul de preparare:

  1. Curatam dovleceii de coaja si ii taiem rondele cam de 3 cm grosime.
  2. Pisam usturoiul  si-l frecam cu putina sare, adaugam cam 100 ml de apa apoi il strecuram.
  3. Trecem rondelele de dovlecei prin faina, dupa care ii prajim in ulei.
  4. Apoi, preparam sosul pentru dovlecei din mujdeiul de usturoi, zeama de la lamaie, o lingura de ulei, mararul taiai marunt si asezonam cu sare.
  5. Adaugam sosul obtinut peste dovleceii prajiti si puteti servi aceasta reteta fie rece , fie calda !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes