Drobul nu trebuie sa fie neaparat facut cu carne de miel. Mai ales daca nu obisnuiti sa mancati carnea de miel, este bine sa stiti ca exista si o altfel de reteta pentru acest preparat clasic al bucatariei noastre. Drobul din carne de pui mi se pare si mult mai usor de facut si de savurat ! Reteta este pentru 12 portii.

Ingredientele pentru un drob:

  • 1 pui intreg (1,200-1,500 kg.)
  • 3 felii de paine
  • 1 pahar cu lapte (200 ml.)
  • 5 oua
  • 1 conserva de ciuperci (sau 300 gr. de ciuperci proaspete)
  • 100 gr. de unt (1/2 de pachet)
  • 2 cepe
  • 1 pahar de vin alb (200 ml.)
  • 1 legatura de marar tocata fin
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 de cana de ulei (100 ml.)
  • 1 ceasca cu apa (120 ml.)

Modul de preparare al retetei:

Pasul 1 - Se curata puiul, se spala, se indeparteaza pielea, dar nu o aruncam, ci o pastram deoarece o vom folosi mai tarziu pentru a coace carnea de drob in ea. Taiem carnea de pui fasii pe lungime. Indepartati oasele. Carnea de pui se da prin masina de tocat sau daca nu aveti rabdare o faceti pasta la robot, impreuna cu ceapa.

Pasul 2 - Inmuiati feliile de paine in lapte si amestecatile cu carnea de pui tocata.

Pasul 3 - Adaugam toate ouale in compozitia de drob si amestecam.

Pasul 4 - Intr-o tigaie, la foc mic, punem untul sa se topeasca, apoi calim ciupercile. Va spuneam ca se pot folosi si ciuperci proaspete doar ca va trebui sa le caliti timp de 15-20 de minute in unt pana cand se evapora toata apa aceea care ne innegreste de regula preparatul (asta daca nu le-am calit bine).

Ciupercile proaspete dau intotdeuna un gust mai retetelor, de aceea daca folositi acest ingredient proaspat este bine sa il caliti mereu timp de 20 de minute inainte de a-l folosi in retete.

Pasul 5 - Punem ciupercile cu mararul tocat in castronul cu carne, condimentam dupa gust cu sare si piper negru macinat. Umplem pielea de pui cu aceasta compozitie, dupa care o coasem ( cu ac si ata).

Pasul 6 - Ungem o forma de chec cu ulei si asezam drobul de pui in tava.  Turnam vinul si apa in tava si dam la cuptor timp de 50-60 de minute la o temperatura moderata (180 de Grade C). Din cand in cand ne mai uitam la drob si il stropim cu sosul din tava cu o lingura. La sfarsitul coacerii, pielea in care s-a inabusit practic carnea de pui trebuie sa fie frumos rumenita. Se lasa sa se raceasca apoi poate fi servit.

Drobul de pui se taie felii, se serveste ca aperitiv alaturi de niste salata verde, ceapa verde sau niste rosii. Este foarte satios, nu este la fel de greu ca cel de miel. Este o varianta mult mai buna mai ales pentru cei care nu consuma carne de miel!!!

pixel Drob de pui

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes