O reteta de dulceata pe care o veti savura cu siguranta pe tot parcursul anului este dulceata de caise. Caisele sunt fructele dulce-acrisoare ( daca sunt coapte  sunt mai dulci), asa ca sunt si fructele perfecte pentru o dulceata pe care o veti folosi la foarte multe retete de prajituri, chiar si la micul dejun.

Reteta mea de Dulceata de caise o sa va garanteze reusita! O sa vedeti ca rezista foarte bine incamara si nu este nevoie de alte ingrediente decat de cela de mai jos.

Ingredientele pentru 5-6 borcane:

  • 2 kg. de caise
  • intre 1,5-2 kg. de zahar ( daca vreti mai dulce puneti 2 kg., daca o vreti mai acrisoara puneti doar u1,5 kh.
  • o lamaie
  • niste migdale
  • 5 borcane de 440 grame sau 6 borcane de 380 grame.

Mod de preparare:

  1. Spalati caisele in apa rece, le puneti la scurs intr-o sita, apoi le taiati in doua si le socateti samburii.
  2. Intr-o cratita emailata punem un rand de caise, un rand de zahar si iarasi un rand de caise si unul de zahar ( terminam deci cu zaharul). Radeti coaja de la lamaie si puneti zeama de lamaie in dulceata. Lasati timp de 2-3 ore cat sa isi lase si caisele putina zeama.
  3. Dati cratita pe foc mediu si fierbeti. Cand incepe sa fiarba, dati focul mai mic si mai lasti putin sa fiarba pana se leaga, amestecand din cand in cand cu o lingura.
  4. Verificati daca a fiert… ca sa faceti asta trebuie sa luati cu o lingurita putin sirop din dulceata sipuneti o picatura pe o farfurie; daca ramane ca o bobita, a fiert; daca se prelinge, mai lasati-o sa fiarba si verificati din cand in cand.
  5. Spalati bine borcanele cu apa calda, le stergeti si puteti pune dulceata fierbinte in borcane. Sigilati bine fiecare borcan. Intoarceti borcanele cu susul in jos.. Acoperiti-le apoi cu un prosop de bucatarie si lasati-le sa sa raceasca si le puteti depozita in camara !
  6. Puneti de asemenea si niste etichete (asta in cazul in care faceti mai multe tipuri de dulceturi/ gemuri/ marmelade)!

 

pixel Dulceata de caise

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes