Reteta perfecta pentru o Dulceata de mure! Proportia la o  astfel de reteta este de 1:1 ( asta inseamna ca la un kg de fructe, folositi un kg de zahar).

Ingrediente pentru 56 borcane:

  • 2 kg. de mure
  • 2 kg. de zahar
  • 400 ml. de apa rece
  • 1 fioala cu esenta de vanilie
  • 5 linguri de zeama de lamaie
  • 5 borcane de 440 grame,6 borcane de 380 grame sau 8 borcane de 280 grame.

Mod de preparare:

  1. Spalati putin murele si apoi le puneti la  scurs de apa intr-o sita.
  2. Puneti intr-o cratita emailata apa, zaharul, zeama de lamaie si fierbeti pana se formeaza un sirop bine legat.
  3. Adaugati murele in acest sirop si lasati sa fiarba inca 30 de minute la foc mic. In ultimele 5 minute de fierbere puneti si esenta de vanilie.
  4. Spalati borcanele cu apa calda ( puteti sa le si fierbeti putin sa se sterilizeze bine ). Le uscati si puneti dulceata in borcane. Inchideti ermetic borcanele si lasati-le sa se raceasca. Le puteti depozita in camara/ dulap ( intr-un loc racoros) ! Le puneti niste etichete si gata !!!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes