Un preparat clasic al bucatariei romanesti ! Fasolea batuta seamana la gust cu hummusul (preparat libanez) si este o reteta apreciata pentru gustul si simplitatea sa.

Ingrediente pentru 5 portii:

  • 400 gr. de fasole boabe
  • 100 ml de ulei
  • 2 cepe mari
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 2 lingurite de sare

 

Mod de preparare:

  1. Se lasa fasolea in apa rece peste noapte. Punem 1 litru de apa la fiert intr-o oala mare cu o de lingurita de sare. Adaugam fasolea si lasam sa fiarba ( cand da in clocot, strecuram fasolea si schimbam apa). Cand schimbam apa, punem inca o lingurita de sare si asteptam pana da in clocot apoi punem iar fasolea la fiert.
  2. Cand a fiert fasolea, o scurgem de apa si o pasam cu un blender de mana/la robotul de bucatarie. Punem usturoiul, 50 ml. de ulei si pasam bine.
  3. Se curata ceapa, se spala si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie in restul de ulei calim feliile de ceapa pana capata o culoare aurie.
  4. Fasolea batuta o asezam pe un platou si punem ceapa calita deasupra. Se serveste rece!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes