O retea de origine greceasca este cea pe care o voi prezenta azi. Dupa cum bine stiti branza feta este nelipsita din bucataria greceasca. Se face din lapte de capra sau de oaie si se foloseste pentru prepararea unor aperitive, a salatelor, chiar si in unele retete de pizza.

Astazi va voi arata o reteta tip aperitiv, foarte usor de pregatit si apreciata de consumatorii de branza.

Ingredientele pentru 2 persoane:

  • o rosie mai mare
  • 4 felii de branza feta care sa aibe o grosime cam de 2-3 cm
  • 3 linguri de ulei de masline
  • un ardei iute rosu
  • frunze de menta
  • jumatate de legatura de patrunjel

Modul de preparare:

  1. Taiem rosia in felii groase de 1 cm. Luam o tava de cuptor patrata / dreptunghiulara. Facem un pat de rosii.
  2. Punem feliile de branza feta peste feliile de rosii. Stropim branza cu putin ulei de masline.
  3. Taiem marunt ardeiul iute si-l presaram peste feliile de branza.
  4. Tocam menta si patrunjelul marunt si le presaram si pe acestea peste feliile de branza feta.
  5. Bagam tava in cuptor si lasam timp de 15 minute la foc mediu. Pofta buna !!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes