Pentru a avea o Foaie de placinta frageda si pe care sa o puteti folosi chiar si la retetele de prajituri de genul celor cu gem si nuca, va propunem reteta de mai jos.

Iar pentru ca tot vin si sarbatorile de iarna, puteti folosi aceast aluat pentru prepararea celebrei placinte cu branza sau clasica placinta cu mere si scortisoara pentru a umple intraga casa cu mirosul intepator si dulceag al scortisoarei.

Ingredientele pentru 2 foi:

  • 220 ml. de apa calda
  • 3/4 cana de ulei vegetal (180 de ml.) + inca 1/4 cana de ulei (60 de ml.)
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde pana obtineti un aluat fraged dar nelipicios (circa 400-500 de grame)
  • plus inca 200-300 de grame de faina pentru al doilea aluat

Mod de preparare:

Pasul 1 – Intr-un castron puneti 1/2 din cantitatea de drojdie uscata. Diluati cu furculita in cei 220 de ml. de apa calda. Puneti 180 de ml. de ulei si amestecti in continuare cu furculita.  Adaugati si praful de sare, apoi turnati treptat faina si incorporati cu furculita pana incepe sa se “lege” aluatul, moment in care renuntati la furculita si framantati cu furculita. Daca e nevoie mai puneti niste faina pana cand aluatul nu mai este lipicios. Lasati aluatul deoparte pana pregatiti aluatul de la pasul 2.

Pasul 2 – Intr-un alt castron amestecati cu furculita restul de cantitate de drojdie uscata (1/2 de plic) cu cei 60 de ml. de ulei. Adaugati faina treptat  si incorporati cu aceeasi furculita pana obtineti un aluat sfaramicios.

Pasul 3 – Presati cu palmele aluatul obtinut de la primul pas. Apoi presarati deasupra cel de-al doilea luat (cel sfaramicios). Si impaturiti de cateva ori aluatul pentru a se incorpora si partea sfaramicioasa. Dupa care puteti framanta altuatul de mana 1-2 minute pentru a avea in final o foaie de placinta frageda.

Pasul 4 – Pregatiti o umplutura pentru foaia de placinta. Eu am folosit 10 mere date pe razatoarea mare pe care le-am calit cu 1 lingurita de scortisoara macinata si 200 de grame de zahar tos. Dupa ce am calit umplutura de mere am adaugat si 50 de grame de nuca macinata.

Pasul 5 – Impartiti aluatul in doua si intindeti prima foaie cu sucitorul astfel incat sa aveti o foaie de 1 cm. grosime. Ungeti o tava cu 1 lingura de ulei si intindeti foaia de placinta.

Pasul 6 – Turnati intreaga cantitate de umplutura in tava. Intindeti si cealalta foaie si puneti-o deasupra. Impaturiti marginile, iar cu o furculita intepati foaia de deasupra.

Speram sa va placa !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes