Ingrediente:

  • 1 plic de drojdie uscata (7 gr.)
  • 1 lingurita de zahar
  • 300 ml. de apa calda
  • 450 gr. faina
  • 2 lingurite de sare
  • cateva frunze proaspete de busuioc verde sau busuioc uscat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 500 gr. de ceapa rosie si alba taiate rondele
  • 4 catei de usturoi

Mod de preparare:

  1. Se pun drojdia si zaharul intr-un bol si cu o lingura se amesteca cu 100 ml. de apa (puteti folosi si apa calda direct de la robinet). Se lasa la fermentat maiaua rezultata  timp de 20 de minute intr-un loc cald.
  2. Apoi separat se amesteca faina si sarea intr-un alt bol. Peste aceasta adaugam amestecul de drojdie (maiaua). Se pun cateva frunze de busuioc sau condimentele uscate (se pastreaza cateva si pentru ornat). Se adauga si restul de apa calda si se framanta pana se formeaza o coca moale in jur de 4-5 minute.
  3. Aluatul astfel obtinut se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit timp de 30 de minute.
  4. Intre timp, intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se pun cateii zdrobiti de usturoi si ceapa rondele (inele) pana incepe sa se caramelizeze ceapa.
  5. Apoi coca se framanta inca 2-3 minute pe o suprafata preasarata cu faina si se intinde cu sucitorul astfel incat sa aibe o grosime de 5-6 milimetri. Se unge cu o lingura de ulei o tava de copt de dimensiunea pe care o doreste fiecare in parte ( patrata, dreptunghiulara, rotunda). Se pune aluatul in tava unsa si cu degetele sau cu furculita se apasa coca pentru aspect. Se pun deasupra ceapa si usturoiul calit si se presara de asemenea si busuiocul ramas.
  6. Se coace aluatul timp de 25-30 de minute la o temperatura de circa 200 de grade C. Nu este nevoie sa preincalziti cuptorul.

Foccacia se serveste rece sau calda, alaturi de o salada, de hummus sau pot fi folosite ca blat pentru bruschetele cu rosii proaspete amestecate cu usturoi, ulei de masline si oregano …. un adevarat deliciu !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes