Deoarece formele speciale pentru Panettone nu se prea gasesc pe la noi, doar daca vrem sa cumparat cateva sute de bucati, am facut acest articol pentru a avea la indemana oricand o forma clasica pentru un Panettone reusit.

  Materiale necesare pentru o forma de Panettone:

  • 1 hartie de copt lata de 12,5 cm si lunga de 60 cm
  • 1 hartie de copt pentru bucata de carton
  • 1 capsator
  • 1 lipici
  • 1 foarfeca obisnuita
  • 1 forfeca cu o forma ondulata
  • 1 bucata de carton

Pasul 1 – Pentru un Panettone de 550 de grame va trebui sa aveti o hartie cu o inaltime de 10,5 centimetri si lunga de 58 centimentri. Pentru asta va trebui sa taiati hartia de copt la un capat cu foarfeca ondulata pentru a avea un model asemanator hartiilor speciale de Panettone. Lipiti marginile suprapunandu-le 1 cm din fiecare parte ca si cum ati tapeta o tava de copt rotunda.

Pasul 2 – Folositi un capac sau o farfurie cu un diametru de 13, 5 centimetri pentru a desena un cerc pe bucata de carton. Decupati bucata de carton dupa forma desenata. Imbracati cartonul cu cealalata foaie de copt si capsati-o pe alocuri.

Pasul 3 – Acum va trebui sa unim baza (bucata de carton invelita cu hartie de copt capasata) cu bucata de hartie de copt care va reprezenta peretele formei in care vom coace Panettone. Pentru a face asta va trebui sa puneti bucata de carton pe o suprafata de lucru, iar hartia de la pasul 1 sa cada chiar de jur imprejurul bazei de carton. Ridicati apoi putin baza rotunda de carton circa 2 cm si aranjati surpusul hartiei de copt dedesubtul bazei asftel incat sa se creeze un suport pentru aluatul de Panettone si sa nu iasa aluatul din forma atunci cand il coacem.

Cand forma este gata nu ne ramane decat sa o umplem cu aluatul dorit iar la final vom avea un Panettone asemanator cu cele din comert.

Daca vreti gasiti aici si reteta pentru Panettone !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes