Pentru ca aveam pofta de ceva dulce la micul dejun, m-am pus pe facut friganele. Friganelele apartin bucatariei franceze, insa spaniolii inlocuiesc painea cu felii de cozonac. iata deci si o alternativa pentru datile cand va mai ramane niste cozonac dupa Paste sau Craciun si nu stiti ce sa mai faceti cu el.

Si fiindca Pastele a trecut, am ales varianta cu paine.

Ingrediente pentru 9 “friganele”:

  • 3 oua
  • 150 ml de lapte
  • o lingurita cu varf de scotisoara
  • 9 felii de paine care sa aibe 1 cm ca si grosime
  • nuca de cocos pentru presarat
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare Friganele cu scortisoara si nuca de cocos :

  1. Se bat ouale, se adauga laptele. Se amestecam putin apoi se adauga scortisoara si iar se amesteca, de data asta amestecam pana se incorporeaza scortisoara in compozitia nostra.
  2. Se trec feliile de paine prin aceasta compozitie si se pun in tigaia incinsa cu ulei. Se lasa circa 1 minut pe fiecare parte iar cand se scot se pun pe un servetel care va absorbi surplusul de ulei.
  3. Apoi luam o lingurita si punem miere peste friganele, dupa care terminam cu nuca de cocos. Uitati si rezultatul:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes