Foarte asemanatoare la textura si la gust cu celebrele fursecuri pricomigdale, am aceasta reteta de la o prietena draga care vroia ceva dulce pentru perioada postului. Dar am descoperit de fapt ca sunt niste fursecuri de care ne putem bucura tot anul. Si pentru ca vreau sa va bucurati si voi de ea v-am pregatit acesta postare. Sper sa va placa!

Un mic pont: pentru reusita oricarei retete va recomand sa cantariti toate ingredientele fie ca folositi un cantar electric sau o cana de masurat.

Ingrediente sunt pentru circa 20 de biscuiti:

  • 100 gr. de fulgi de ovaz
  • 90 gr. de nuca usor macinata
  • 80 gr. de zahar
  • 50 gr. de faina alba
  • 20 ml. de ulei
  • 40 gr. de miere
  • 60 ml. de suc de portocale
  • 1 lingurita de scortisoara

Mod de preaparare:

  1. Macinati fulgii de ovaz la robotul de bucatarie pana au aceeasi textura ca a fainii.
  2. Amestecati intr-un vas de plastic toate ingredientele uscate: ovazul, nucile, faina, scortisoara si zaharul cu o lingura.
  3. Adaugati si restul ingredientelor: uleiul, sucul de portocale si mierea si amestecati totul cu lingura pana se omogenizeaza. Veti obtine un aluat lipicios pe care va trebui sa il lucrati cu mainile ude.
  4. Tapetati o tava cu hartie de copt si incepeti sa formati niste bile micute din aluat pe care le asezati in tava la o distanta de 2 cm. Este indicat sa lucrati cu mainile umezite mereu pentru a putea lucra aluatul. Apoi aplatizati bilele din tava cu fundul unui pahar ( pe care va trebui sa il umeziti daca se lipsete de aluat).
  5. Fursecurile se coc timp de 14 minute la o temperatura mica cu cuptorul preincalzit 5 minute.

Initial, fursecurile vor fi moi, dar pe masura ce se racesc se vor intari si vor avea aceeasi textura ca a pricomigdalelor doar ca reteta aceasta este mult mai usoara decat cea de pricomigdale si nu aveti cum sa gresiti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes