Traiam mereu cu impresia ca reteta asta de galuste chinezesti este una mai greu de facut. Este ideala pentru o gustare rapida tocmai pentru ca se face din niste ingrediente simple. Eu le-am facut cu carne de pui, desi reteta origina se face cu carne de porc. Dar au iesit grozav si acestea.

Ingredientele folosite – pentru umplutura:

  • un  piept de pui
  • doua cepe verzi
  • 2 linguri sos de soia
  • jumatate lingurita de sare
  • un sfert de varza alba

Ingredientele – pentru pentru circa 30 – 40 de galuste:

  • 200 gr de faina
  • 90 ml de apa calduta
  • + faina pentru rulat aluatul

Ingredientele– pentru sos:

Sosul se soia:

  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri de otet
  • 2 linguri de sos de soia
  • o ceapa verde
  • un catel de usturoi

Mod de preparare:

  1. Mai intai trebuie sa pregatim umplutura. Taiem pieptul de pui in cuburi si-l tocam. Tocam de asemenea varza alba si ceapa verde si le amestecam cu carnea de pui. Punem sarea, sosul de soia si amestecam bine cu o furculita.
  2. Apoi preparam aluatul pentru galuste. Intr-un bol de plastic faina si incepeti sa turnati apa calduta ( trebuie adaugata treptat). Asadar, puneti jumatate din cantitatea de apa, cu o furculita amestecati, apoi puteti pune si cealalta jumatate de apa. Amestecati cu furculita pana in punctul in care se leaga aluatul apoi framantati cu mana. Pe o suprafata curata presarati niste faina si framantati aluatul circa 5 minute ( daca vi se pare ca e prea moale aluatul puteti sa mai adaugati putina faina). Dupa ce l-ati framantat bine, formati o bila si taiati aluatul in 4 parti egale (poza 1). Rulati aceste parti ( ca in imaginea de mai jos) si taiati-le in 16 parti egale ( ca sa va fie mai usor urmati pasii din pozele 1-5 de mai jos: taiati de fiecare data aluatul in 2 parti egale).
  3. Pe aceesi suprafata cu faina luati fiecare bucatica de aluat in parte , formati o bila mica si presati cu podul palmei, apoi cu un facalet mic intindeti aluatul intr-o forma rotunda (poaza 6).
  4. Puneti cate o lingurita de carne pe fiecare foaie de aluat si inchideti forma 9 ca atunci can incercam sa facem un evantai din hartie).
  5. Intr-o oala punem 1 litru de apa la fiert, cand a fiert apa punem galustele. Stiti ca sunt gata cand se ridica la suprafata. Cand le-ati fiert pe toate luati o tigaie, puneti o lingura de ulei si le prajiti doar pe o parte timp de 1 minut.
  6. Faceti un sos din 2 linguri de otet, o lingura de ulei, 2  linguri de sos de soia, o ceapa verde tocata marunt si un catel de usturoi tocat.

Se servesc calde. Sa aveti pofta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes