Gogosile de profiterol sau “choux a la creme”, cum mai sunt cunoscute, sunt printre preferatele noastre… Si pentru ca nu credem ca sunt singurii care apreciaza aceaste delicii… mai jos aveti reteta 😉

Puteti alege varianta dulce in care le umpleti cu o crema de vanilie sau ciocolata ori puteti alege sa le folositi ca si aperitiv alaturi de o pasta de branza sau o pasta de ciuperci !

gogosi profiterol (choux a la creme)

Timp de preparare 10 minute

Timp de coacere 20-30 de minute

Ingredientele sunt pentru circa 20 de bucati:

  •  250 ml. de apa
  •   120 grame de unt
  •   120 grame de faina 000
  •   1 praf de sare
  •  4 oua mari

Mod de preparare:
1. Preincazliti cuptorul la 220 grade C.
2. Intr-o oala de marime medie, puneti apa si untul la fiert, la foc mediu. Cand incepe sa fiarba, adaugati faina avand grija sa amestecati continuu intr-o singura directie ( nu schimbati directia – aceeasi tehnica se foloseste si atunci cand preparati maioneza) cu o lingura de lemn. Veti vedea ca faina incepe sa absoarba tot lichidul si se formeaza un aluat. Cand se intampla asta, atunci mai continuati sa amestecati timp de 1-2 minute,dupa care opriti focul.
2. Acum, aveti doua posibilitati:
Fie puneti intreg aluatul obtinut in vasul unui mixer electric, fie daca doriti puteti adauga cele 4 oua direct in oala in care ati gatit aluatul, dar pentru a face asta trebuie sa mai asteptati 4-5 minute timp in care se mai raceste si aluatul si oala. De abia apoi puteti incepe sa incorporate ouale in aluat.
Oricum ati proceda, ouale se incorporeaza treptat ! Tot in momentul in care adaugati primul ou, adaugati si praful de sare.
3. Aluatul rezultat va fi usor lipicios si se toarna intr-o punga pentru ornat. Sau puteti folosi si o punga simpla careia sa ii taiati un pic coltul dup ace ati umplut-o cu aluat.
4. Pregatiti o tava mare cu niste hartie de copt sau foaie de silicon daca aveti. Si formati mici bilute, avand grija sa pastrati o distant de 5 cm intre gogosile formate. Cu degetul aratator, presati putin varful fiecarei gogosi pentru a nu se arde in timpul coacerii.
5. Dati tava la cuptorul preincalzit si coaceti la o temperatura mare de 220 de grade C timp de 10 minute, apoi reduceti temperatura pana la 170-180 de grade C si coaceti timp de alte 18-30 de minute… depinde de marimea gogosilor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes