Hummusul este felul traditional care nu lipseste niciodata dintr-o bucatarie araba. Boabele de naut sunt bogate in proteine, in saruri minerale si vitamin,  putand inlocui cu succes chiar si mancarurile cu carne.

  • 200 gr. de boabe de naut
  • 2 linguri de pasta de tahini
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1/2 lingurita de chimen macinat
  • 1/2 lingurita de sare ( sau mai mult, dupa gust)
  • zeama de la o jumatate de lamaie

In plus, atunci cand serviti hummusul va ma trebuie 1/2 lingurita de boia dulce si 2 linguri de ulei vegetal/masline.

Modul de preparare al retetei:

Pasul 1 – Nautul se prepara de fapt la fel ca boabele de fasole. Mai intai se lasa de cu seara la inmuiat intr-un lighean cu apa rece.

Din cand in cand se schimba apa in care au fiert boabele de naut uscate. Se  strecoara si se pune apa curata in aceeasi oala. Se fierbe circa 1 ora jumatate – 2 ore la foc potrivit. Se strecoara si se pastreaza apa in care a fiert.

Pasul 2 – Se pun boabele de naut fiert in vasul de la robot cu cateii de usturoi pisati si chimenul. Se paseaza totul timp de  2 minute, apoi adaugam uleiul, zeama de lamaie, sarea si pasta de tahini. Se mai amesteca inca 2 minute la robot., dupa care punem din apa in care a fiert nautul pana obtinem o pasta fina si tare gustoasa.

In cazul in care vi se pare ca hummusul e prea tare se mai poate adauga apa in care au fiert boabele de naut si se omogenizeaza la robot.

Se aseaza hummusul intr-un vas. Se tine la frigider, iar atunci cand se serveste se amesteca cu boia dulce si ulei de masline. Se serveste cu lipii arabesti !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes