Cand spunem iahnie, de cele mai multe ori ne gandim numai la fasole, dar de curand am incercat si varianta cu cartofi si, va spun sincer chiar nu am fost dezamagita de aceasta reteta. Daca ne gandim si la timpul de fierbere comparativ cu cel al fasolei, putem spune ca este o reteta rapida si gustoasa. Preparata doar din legume este ideala si pentru zilele de post!

Ingredientele pentru 6 portii:

  • 1, 5 kg. de cartofi
  • 9 linguri de ulei
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 2 cepe mari taiate marunt cuburi
  • o lingurita de boia dulce
  • cateva fire de patrunjel verde
  • o lingura de sare

Mod de preparare:

  1. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi.
  2. Intr-o tigaie punem 6 linguri de ulei cu 250 ml de apa si adaugam cartofii si se calesc putin. Apoi scoatem cartofii pe un platou.
  3. Punem restul de 3 linguri de ulei cu 50 ml. de apa in tigaie si adaugam ceapa taiata cuburi cu boiaua dulce. Lasam pana se inabusa ceapa. adaugam 600 ml. de apa rece si fierbem timp de 5 minute. Adaugam si cartofii si continuam fierberea. Testati cu furculita ca sa vedeti cand s-au fiert cartofii!
  4. Cand aproape au fiert cartofii, puneti pasta de tomate si  sarea si mai fierbeti timp de 5-8 minute.
  5. Opriti focul si puneti patrunjelul verde tocat ! Se serveste calda !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes