O reteta clasica pentru bucataria traditionala si, poate, unul dintre cele mai usoare feluri de preparat. Fierbe mult intradevar, dar merita!

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 300 gr. de fasole boabe
  • 2 carnati afumati taiati rondele
  • 2 cepe mari taiate cuburi
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 2 radacini de patrunjel mici
  • 1 radacina de pastarnac
  • 5 linguri de ulei
  • 5o gr. de pasta de tomate
  • 1 lingura de bulion
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 fir de cimbrisor
  • cateva boabe de piper negru
  • 2-3 fire de patrunjel verde
  • 2 lingurite 1/2 de sare

Mod de preparare:

  1. Se lasa fasolea in apa rece peste noapte.
  2. Se curata ceapa, se spala si se toaca cuburi.
  3. Punem 1 litru de apa la fiert intr-o oala mare cu o de lingurita de sare. Adaugam fasolea si lasam sa fiarba ( cand da in clocot, strecuram fasolea si schimbam apa).
  4. Cand schimbam apa, punem inca o lingurita de sare si asteptam pana da in clocot apoi punem iar fasolea la fiert.
  5. Cand a fiert fasolea, o strecuram si o lasam deoparte.
  6. Intr-o tigaie punem 5 linguri de ulei, usturoiul tocat marunt si ceapa cuburi.  Dupa 1 minut, aruncam si morcovii, radacinile de pastarnac si patrunjel taiate cuburi. Le calim cateva minute. Apoi punem si carnatii si ii calim bine si pe acestia.
  7. Adaugam 400 ml. de apa, jumatate de lingurita de sare, boabele de piper negru, foile de dafin, pasta de tomate  si, la sfarsit, bulionul. Amestecam totul, turnam si fasolea fiarta si amestecam iar. Punem si firul de cimbrisor, acoperim tigaia cu un capac si mai fierbem totul timp de 10 minute.

La final, tocam niste patrunjel verde si presaram peste fasolea pusa in farfurie !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes