Si pentru ca a venit sezonul capsunilor, am si o reteta de inghetata. Este foarte usor de preparat si nu necesita foarte multe ingrediente. Plus ca este un desert mai sanatoas decat inghetata cumparata din comert.

Asadar, ingredientele pentru o inghtetata delicioasa de capsuni sunt:

  • 300 gr. de capsuni
  • 300 gr. de zahar pudra
  • o cutie de frisca lichida Hulala de 500 ml

Mod de preparare Ingheteta de capsuni :

  1. Inainte de a face frisca este bine sa stea aproximativ 2 ore la frigider. De altfel riscam sa nu ne iasa consistenta dorita la inghetata de capsuni. Dupa ce am tinut-o la rece cateva ore, putem sa facem frisca cu mixerul. Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare, pana se incorporeaza.
  2. Separat, curatam capsunile de “codite” si le spalam. Apoi, le facem piure cu un blender.
  3. Se amesteca frisca cu piureul de capsuni si se pune intr-o cutie cu capac. Se baga in frigider sau in congelator ( depinde de felul in care va place sa serviti inghetata: daca va place o inghetata mai cremoasa o tineti la frigider). Se serveste dupa 2-3 ore de stat la rece !

Cantitatile de mai sus sunt pentru 1 litru de inghtata de capsuni. Dupa cum v-am spus si mai sus, nu necesita foarte multe ingrediente, este sanatoasa, delicioasa si cu mult fruct.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes