Cui nu-i plac jeleurile ?  Mai ales cand stii cum sunt facute  si cand le poti savura cu  diferite arome ! Nu necesita mult timp pentru a le prepara, mai mult dureaza pana se intaresc astfel incat sa le poti manca. Ideal ar fi sa le faceti de cu seara si sa le lasati sa se “ususce” in mod natural la temperatura camerei timp de 2 zile.

Ingredientele sunt pentru aproximativ 80 de jeleuri:

  • 4 linguri de gelatina sau 6 pliculete
  • 250 ml. apa rece
  • 375 ml. apa fiarta
  • 800 grame de zahar + extra pentru jeleuri
  • 1/4 lingurita de esenta de lamaie/portocala sau orice alta esenta doriti
  • 1-2 picaturi de colorant alimentar sau mai multe in functie de colorantul folosit

Mod de preparare:
1. Se pune gelatina cu apa rece (250 ml.) la fiert intr-o cratita mare timp de 5 minute.
2. Se adauga si apa fiarta in cratita cu gelatina pana ce aceasta se dizolva complet.
3. Cand s-a dizolvat gelatina, se pune si zaharul (800 grame). Continuati fierberea inca 25 de minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand cu un tel.
4. Se adauga esenta si colorantul amestecand pentru a omogeniza compozitia de jeleu.
5. Turnati amestecul in tavi de bomboane/de gheata, acoperiti tavile cu folie de plastic. Se lasa tavile la frigider peste noapte.
6. Apoi se scot jeleurile din forme si se dau prin restul de zahar sau sare de lamaie daca le vreti mai acrisoare.
7. Se pun jeleurile intr-o tava cu hartie de copt si se lasa la temperatura camerei timp de 2 zile pana se intaresc, moment in care pot fi savurate !

Enjoy!!!

Sursa poza bakerella

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes