De multa vreme vroiam sa incerc o reteta de genul acesta. In bucataria indiana, lipiile Roti sau Chapati, cum se mai numesc se servesc la orice masa: mic dejun, pranz sau cina.

Reteta in sine este foarte asemanatoare cu cea a galustelor chinezesti (gasiti reteta aici) si este pentru 14 lipii mici:

  • 160 gr. de faina 000
  • 125 ml de apa calie (nu apa calda)
  • 1/2 lingurita de sare

In plus, veti avea nevoie de inca 50 gr. de faina pentru rulat aluatul si de 25 gr. de unt topit (este optional insa ii da un gust mai bun lipiei).

Mod de preparare:

  1. Amestecati faina cu sarea intr-un castron.
  2. Puneti apa calie (calduta) si incorporati incet toata fain, dupa care incepeti sa framantati aluatul. Veti avea un aluat de genul acesta:
  3. Taiem aluatul in doua, iar fiecare parte o mai taiem in alte 7 parti egale (vom aveala final 14 lipii), si rulam fiecare bucatica de aluat ca niste bile (gen perisoare). Apoi, punem bilele de aluat in castron sau pe o farfurie si acoperim cu folie alimentara. Lasam aluatul deoparte timp de 10 minute si apoi va trebui sa il intindem.
  4. Rulam deci fiecare bila de aluat ca in imagininile de mai jos avand grija sa trecem fiecare bucatica prin faina inainte de a rula aluatul:
  5. Dupa ce am intins prima lipie va trebui sa punem o tigaie cu un fund mai gros la incins. Ca sa stim cand s-a incins tigaia, punem cativa stropi de apa – daca se evapora imediat atunci este gata ! Si coacem de facp fiecare lipie in parte timp de 2 minute ( cate un minut pe fiecare parte) asa:

Ce imi place la aceste lipii este ca pot fi servite imediat, cu putin unt/margarina topit(a) si sunt delicioase cu niste hummus  (gasiti reteta aici) !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lasati un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress best themes - 2012 wordpress theme - magazine wordpress themes